Saarenheimo pääsee taas Pitsiturnaukseen

Pekka Saarenheimo pääsee taas muutaman vuoden tauon jälkeen haistelemaan Pitsiturnauksen tunnelmaa. Tällä kertaa Lahden Pelicansin paidassa.

- Olihan se Lukossa aina ainutlaatuinen tapahtuma, Saarenheimo muistelee.

Sininen pussileukojen paita ei kuitenkaan vähennä tapahtuman arvoa tai tunnelmaa. Vaikka pelillisesti turnaus ei välttämättä tarjoa vielä kaikkein parasta kiekkoa, on sillä silti peliäkin palveleva merkitys.

- Ainahan pelaaminen on eri asia kuin pelkkä harjoittelu, ja jokaista peliä lähdetään voittamaan. Kaikin puolin erittäin hieno päivä.

Pelicansin valmennus meni tulevalle kaudelle uusiksi. Joukkueen vetovastuun otti Tomi Lämsä, joka siirtyi Lahteen Helsingin Jokereista. Lämsä on syntynyt Lahdessa ja Kiekkoreippaan kasvatti, joten näyttöhaluja löytyy varmasti.

- Into ja laatu on koko ajan kova, töitä tehdään lujasti, sanoo Saarenheimo.

Hän uskookin, että tulevalla kaudella Lahdesta tulee aikaisempaa liikkuvampi ja aktiivisempi joukkue. Kokeneelta hyökkääjältä odotetaan myös tehoja, ja sen mies tietää itsekin.

- Pistetavoitetta ei ole, mutta haluan pelata paljon ja isossa roolissa. Joukkueen menestys on tärkeintä, ja sen eteen tehdään kaikki.

Lahtelainen kiekkokulttuuri on myös kehittynyt joukkueen mukana. Saarenheimon mukaan hallissa on hyvä tunnelma ja kova faniryhmä, johon hän uskoo joukkueen vauhdikkaamman pelityylin vetoavan.

- Raumam Boja toivotan ehdottomasti tervetulleiksi Lahteen. Pääkaupunkiseudulta ja Lappeenrannasta tänne tulee usein ryhmiä, raumalaiset olisivat hieno lisä niihin.

Rauma on jättänyt oman jälkensä miehen mieleen, ja Lukossa vietetyistä kolmesta kaudesta on hyvät muistot.

- Pelikavereiden lisäksi kentän ulkopuoleltakin jäi hyviä tuttuja, mielellään tulemme Raumalla käymään aina kun se vaan on mahdollista.

Lukon uudet vahvistukset Ville Nieminen ja Janne Niskala on luonnollisesti noteerattu myös Lahdessa. Huolimatta nimistä joukkueiden listoilla, Saarenheimo ei halua veikata mitään tulevan kauden voimasuhteista tai sijoituksista.

-Mahdotonta sanoa tässä vaiheessa mitään, kun peliäkään ei ole pelattu, toppuuttelee Saarenheimo.

​