Saarijärvi Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella – "Odotuksissa on hänen olevan liigatasolla kärkipuolustajia"

Vili Saarijärvi on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Puolustaja Vili Saarijärvi siirtyy AHL:n Tucson Roadrunnersista Lukkoon kaksivuotiseela sopimuksella. Lukosta 22-vuotiaan Rovaniemen Kiekon kasvatin ensimmäinen liigaseura, vaikka hän on kulkenut läpi Kärppien junioripolun.

Saarijärvi valitsi tiekseen Pohjois-Amerikan juniorikaukalot. Hän lähti kaudeksi 2014-15 USHL:ään ja on pelannut myös OHL:ssä, ECHL:ssä sekä kolmella viime kaudella AHL:ssä.

Farmisarjoissa miehen yllä oli pitkään Grand Rapids Griffinsin paita, sillä Detroit Red Wings varasi puolustajan NHL-oikeudet kesällä 2015 ja kiinnitti tämän saman tien tulokassopimuksella.

NHL-paikkaa Saarijärvi ei kuitenkaan pystynyt Detroitissa ottamaan, ja viime marraskuussa hänet kaupattiin Arizona Coyotesiin. Maailman kovimman kiekkoliigan portit eivät auenneet sielläkään, vaan Saarijärvi luuti koronan katkaiseman kauden loppuun Tucsonissa.

- Vilin potentiaali on todella korkealla. Hän on yrittänyt saada NHL-ovea auki, mutta vielä se ei ole ihan auennut. Tavallaan nyt Amerikan valloitukseen hänelle aikalisä ja meille pelaamaan. Yhteinen tavoitetila on selvä. Kaksi huippukautta Rauman Lukon paidassa ja toivon mukaan hän saa sitten uuden mahdollisuuden NHL:ssä, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo tiedotteessa.

- Hän on jo vakio AHL-pelaaja, mikä kertoo tasosta. Veti upeat kaksikymppisten kisat, joten tiedämme, että liigaan on tulossa todella kovatasoinen pelaaja. Ei tarvitse miettiä riittääkö taso. Se riittää varmasti. Rehellisesti on sanottava, että odotuksissa on hänen olevan liigatasolla kärkipuolustajia.