Saarikoski ja Saarela valmentavat Lukon A-nuoria ensi kaudella

Takavuosien huippupelaajat Timo Saarikoski ja Pasi Saarela ovat Rauman Lukon A-nuorten ensi kauden valmentajat. 43-vuotias Saarikoski siirtyy kaukalon laidalle Lukon valmennuspäällikön tehtävästä. 39-vuotias Saarela valmentaa puolestaan tällä hetkellä Lukon B-junioreja yhdessä Erik Hämäläisen kanssa. Molempien sopimus A-juniorijoukkueen johdossa kattaa tulevan pelikauden.

- Minä olen pohjimmiltani valmentaja ja pääsy pitkästä aikaa taas käytännön hommiin on tosi iso asia. Jos on ikänsä pyörinyt jääkiekon parissa, niin sitä ei vaan osaa olla erossa pukukopin ja itse pelin hengestä, valmentajana viimeksi kuusi vuotta sitten nuorisomaajoukkueessa toiminut Saarikoski kuvailee.

- Me ajattelemme Saarelan Pasin kanssa pelistä samalla tavalla, hän hehkuttaa.

Saarikoski ja Saarela pelasivat samassa ketjussa Jokereiden paitaa kantaessaan.

Timo Saarikoski pelasi urallaan kaikkiaan 541 SM-liigan runkosarjaottelua tehoin 130+260. Pudotuspeleissä vastaavat lukemat olivat 45 (10+15). Lukon lisäksi hän edusti liigassa Jokereita, Ässiä ja SaiPaa. A-maajoukkueen pelipaidan Saarikoski puki ylleen 74 kertaa. Hän oli mukana vuonna 1992 historiallisen MM-hopean voittaneessa joukkueessa.

Saarikoski on Suomen jääkiekkoleijona numero 178.

Pasi Saarela pelasi puolestaan 775 runkosarjaottelua tehoin 264+232. Pudotuspelejä hänelle kertyi 66 (23+26) ja A-maaotteluita 28. Kahdesti SM-liigan maalikuninkuuden voittaneen Saarelan pääsarjaseurat ovat olleet Lukon lisäksi, Jokerit, Ässät, Frölunda, Leksand, SC Bern ja HC Sierre