Saarinen palaa mahdollisesti kaukaloon, myös Trotter kysymysmerkki

Mikael Ruohomaa harjoittelee lauantaina pitkästä aikaa täysillä joukkueen mukana.

Samalla kun kevätaurinko paistaa yhä korkeammalta ja yhä kauemmin, talviurheilukauden tärkeimmät pelit lähestyvät. Tappara on jo odotetustikin varmistanut runkosarjan voiton, eikä jumbo-SaiPa nouse varmasti pudotuspeleihin, mutta muuten Liigan runkosarjassa neljä kierrosta ennen sen päättymistä muuttuvia tekijöitä riittää joka kolkassa.

Kiivaimmat taistelut käydään tietenkin pudotuspeliviivan molemmilla tasoilla sekä sarjan keululla sijoilla 2–4.

Yksi lauantaikierroksen mielenkiintoisimmista taisteluista pelataan Oulussa, missä Kärpät ja HIFK tavoittelevat samoja sijoituksia. Ja onhan mahdollista, että kyseessä olevat joukkueet kohtaavat toisensa säälipleijareissa.

"Kuudes sija toisi lisää lepoaikaa pudotuspeleihin, ja minimitavoite ovat sijat 7–8, joilla saisimme sääleihin kotiedun."

Kärppien haarukassa on vielä jopa kuudes sija ja suora pudotuspelipaikka, joten oululaisjoukkueelle kuvio on selvä: vain kolmen pisteen voitot kelpaavat, koska ne ratkaisevat tasapisteissä.

– Pelaamme ottelu kerrallaan ja taistelemme niin korkeista sijoituksista, kuin on mahdollista. Kuudes sija toisi lisää lepoaikaa pudotuspeleihin, ja minimitavoite ovat sijat 7–8, joilla saisimme sääleihin kotiedun, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho taustoittaa.

Joka tapauksessa sarjaohjelma helpottaa Kärppien suunnitelmia.

– Meidän viimeinen runkosarjan pelimme on lauantaina 11.3., kun kaikki muut 14 joukkuetta pelaavat vielä maanantaina 13.3. Säälit alkavat keskiviikkona 15.3, Aho selventää.

"Puolustaja Taneli Ronkainen on täydessä pelikunnossa, mutta pelaa viikonvaihteessa Nuorten SM-liigaa tärkeissä kotiotteluissa HPK:ta ja Bluesia vastaan."

Joukkueen kokopanossa on pientä liikehdintää.

– On mahdollista, että Jesse Saarinen olisi kokoonpanossa HFK:ta vastaan, mutta ratkaisu tehdään lauantaina aamupäiväjään jälkeen.

Kärppien kannalta hyvää on myös se, että tammikuun 7. päivän ottelussa SaiPaa vastaan loukkaantunut puolustaja Taneli Ronkainen on täydessä pelikunnossa, mutta pelaa viikonvaihteessa Nuorten SM-liigaa tärkeissä kotiotteluissa HPK:ta ja Bluesia vastaan.

– Niissä ratkaistaan käytännössä runkosarjan voitto.

Vain 20 ottelua tällä kaudella pelannut Mikael Ruohomaa on saanut lääkäreiltä luvat kuntoon ja harjoittelee lauantaina ensimmäistä kertaa täysillä joukkueen treeneisjä. Pelikuntoon pääseminen vie kuitenkinvielä aikaa.

Ässien Jyri Marttisen torppaama Saku Mäenalanen on päässyt tällä viikolla aloittamaan kevyen jääharjoittelun.

HIFK-ottelun alla kysymysmerkki on kanadalaislaituri Brock Trotter, joka on ollut JYP-pelin jälkeen sairaana.

"HIFK:n näkyvin pelaaja Oulussa on eittämättä Juhamatti Aaltonen, joka tehoilla 19+19=38 kantaa joukkueen kultakypärää. "

Kärppien runkosarja on ollut kokoonpanon osalta hyvin repaleinen, sillä 41 eri pelaajasta vain Mikko Niemelä ja Mika Pyörälä ovat pelanneet täydet 56 ottelua. 20–50 ottelua pelanneita kärppäläisiä on peräti 14.

HIFK:n näkyvin pelaaja Oulussa on eittämättä Juhamatti Aaltonen, joka tehoilla 19+19=38 kantaa joukkueen kultakypärää. Huomio kiinnittyy myös varmasti 20-vuotiaaseen Roope Hintziin, jolla oli vaisu alkukausi, mutta on tehnyt vuoden 2017 puolella 21 peliin 10+6=16 pistettä.