”Säästetään katsojien mielenkiinto liigaan”

Voitokkaasti Pitsiturnauksessa kautensa avannut Rauman Lukko pelaa syksyn harjoituskauden ainoan täyspitkän ottelunsa kotihallissa tänään, kun KHL-joukkue Lev Praha asettuu vastaan.

Entisen Lukko-valmentaja Vaclav Sykoran ryhmä valmistautuu omaan sarjakauteensa harjoittelemalla Suomessa. Tshekkiseuran pelaajaluettelossa on useita suomalaisnimiä, mutta raumalaisille suurimman mielenkiinnon kohteet ovat tietysti upean kauden Lukossa pelanneet maalivahti Petri Vehanen sekä hyökkääjä Justin Azevedo.

– Vehanen ja Azevedo tullaan huomioimaan ja kukitetaan ennen ottelun alkua, kertoo Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.

– Yleisömäärää on vielä vaikea ennakoida mutta arvioidaan että 1500-2000 tulee paikalle, mikä on harjoitusottelun katsojaluvuksi hyvä.

Illan ottelu on ainoa täyspitkä harjoitusmatsi ennen SM-liigan alkua Raumalla. Lähimmäs osuvat Ässät-Lukko Porissa sekä viimeinen matsi Lukko-Blues Laitilassa.

– Kyllä se on tietoinen valinta. Harjoitusmatseja toki pelataan riittävästi mutta kotiotteluja vähemmän, säästetään katsojien mielenkiinto SM-liigaan.

Mielenkiintoa riittää sillä Lukon joukkueen nimekkäät vahvistukset ja hyvin sujunut kotiturnaus vain lisäsivät kannattajien menestyksen nälkää uuteen kauteen.

– Pitsiturnauksen kokonaiskävijämäärä oli 5900, paljastaa Timo Rajala.

– Kauppa kävi hyvin turnauspäivän ajan. Lukko on muutenkin kasvattanut myyntiään kaikilla sektoreilla. Kausikorttien myynti on kasvanut, samoin sponsorimyynti.

Lukon harjoitusottelut syksyllä 2013: Pitsiturnaus Lukko-Ässät 1-0 (Vahalahti), Lukko-Ilves 1-2 (Koivisto), Lukko-Kärpät 4-2 (Keränen, Koivisto, Vahalahti, Zalewski), Lukko-Ässät 2-1 (Saarela, Koivisto).

Tänään Lukko-Lev Praha 18.30 Kivikylän Areenalla. Pe 9.8. Sport-Lukko, 16.8. Ässät-Lukko, 21.8. Novosibirsk-Lukko (Forssa), 28.8. Ambri-Piotta-Lukko (Sveitsi), 30.8. Kloten-Lukko (Sveitsi), 31.8. Lugano-Lukko (Sveitsi), 5.9. Pelicans-Lukko (Forssa), 6.9. Lukko-Blues (Laitila).