Sahlstedt vetää aamujäitä yläasteikäisillekin

Lukkokasvatti Kalle Sahlstedt kuuluu siihen kiekkoilijoiden vähemmistöön, joka jaksoi opiskella akateemiseen ammattiin jo peliuransa aikana. ”Pikku-Killeristä” tuli luokanopettaja.

Lopettamisen jälkeen Sahlstedt työskenteli yläasteen liikunnanopettajana, mutta viimeiset puolitoista vuotta hän on toiminut työssä, joka napsahti suoraan lapaan kuin Sahlstedtin lätttysyöttö uran aikana.

Sahlstedt vastaa jääkiekkopuolesta Turun Seudun Urheiluakatemiassa. Kun hän aloitti, rehtori Markus Kalmari nosti tavoitteet korkealle.

– Markus sanoi, että pitää tehdä NHL- ja KHL-pelaajia, mieluiten laudaturin papereilla, Sahlstedt naurahtaa Turussa pidetyssä Jääkiekkojournalistien seminaarissa.

– No, olen aina tykännyt kovista haasteista.

Sahlstedtin alaisuudessa on yhteensä 65 nuorta jääkiekkoilijaa, jotka opiskelevat Aurajoen Urheilulukiossa, Turun Ammatti-instituutissa tai Puropellon yläasteella.

Mukaan valitaan soveltuvuustestien perusteella vuosittain kymmenen juniorikiekkoilijaa Turun alueelta.

– Minulle ei ole mitään väliä, onko pelaaja VG:stä, TuTosta tai TPS:stä. Kaikki lähtevät samalta viivalta, Sahlstedt muistuttaa.

Urheilulukio ei ole Suomessakaan uusi toimintamalli, mutta Turussa akatemiatoiminta alkaa jo yläasteella seitsemännellä luokalla.

Seiskaluokkalaisilla on 3–4 seuran harjoituksen lisäksi kaksi aamujäätä, yksi lajinomainen oheisharjoitus ja normaali koulun liikuntatunti.

– Siirtyminen urheilulukioon ei ole enää niin iso, kun pelaajat ovat tottuneet aamujäihin.

Lue lisää Sahlstedtin ajatuksista tiistain Länsi-Suomesta.