SaiPan voiton päivä näkyi Raumallakin – "Pitkässä juoksussa voi joskus käydä näin"

SalBa palasi tylysti arkeen hienon jäähallipelin jälkeen.

Viime viikonloppu oli SalBalle yhtä juhlaa, mutta nyt oli edessä paluu arkeen. Salibandydivarissa sarjapaikkansa puolesta pelaava SaiPa tuli ja haki Raumalta vierasvoiton maalein 2–3 (0–0, 2–3, 0–0).

– Oli vähän tehotonta, SalBan päävalmentaja Mikko Lehti summasi.

– Pelin jälkeen tuossa juteltiin pelaajien kanssa kopissa, ja kaikki olivat positiivisella mielellä. He olivat sitä mieltä, että pelasimme hyvin, mutta ei vain tullut tulosta.

Tulosta teki SaiPa toisen erän alussa, kun Jasu Lind ja Lassi Junnilainen napauttivat pikatahdilla pallon SalBan maaliin.

Jose Takala kavensi erän puolivälin tuntumassa, mutta Santeri Niemeläinen palautti lappeenrantalaiset kahden maalin karkumatkalle vain 13 sekuntia myöhemmin.

Pelin kaikki maalit tehtiin toisessa erässä, sillä Jani Lehtoniemen ylivoimamaali sinetöi loppunumerot.

– Pelin kuva oli, että vastustaja oli aika passiivinen ja pelasi matalalla karvauksella. Pallo oli meillä, ja olen tyytyväinen siitä, että loimme ihan riittävän määrän tontteja, Lehti totesi.

– Pitkässä juoksussa voi joskus käydä näin, ja nyt kävi.

Lehden mielestä SaiPa on sarjasijoitustaan parempi joukkue, mutta se on tällä kaudella alisuorittanut. Raumalaisten tehtävänä oli murtaa sinänsä laadukkaan joukkueen sumppupuolustusta.

– Jos päästät kolme, ja vastustajalla ei ole enempiä paikkoja, niin puolustus ja karvaus ovat toimineet. Nyt oli ehkä vähän huonoa tsägää.

Paluu arkeen jäähallijuhlista

Edellisen kotipelinsä SalBa pelasi viime lauantaina Äijänsuon jäähallissa Karhuja vastaan. Tapahtuma keräsi runsaasti huomiota ja houkutteli yli 3 000 katsojaa.

Tuliko nyt krapula tuon pelin tunnelmista?

– Mä mietin sitä etukäteen, mutta mun mielestäni niin ei käynyt, Lehti vastasi.

– En yllättänyt SaiPan pelistäkään, vaan he pelasivat juuri niin kuin olivat viime peleissä pelanneet. Uhrautuvasti he puolustivat, ja pisteet siitä heille.

SaiPalle päivä oli seurana poikkeuksellinen. Lappeenrantalaiset pystyivät voittoon miesten salibandydivarissa, naisten salibandyliigassa ja jopa jääkiekon SM-liigassa, jossa SaiPa otti kolmen pisteen voiton JYPistä.