Saku Mäenalanen lepäilee vielä kotona

Saku Mäenalanen sai rajun tällin päähänsä viime lauantaina Oulussa ottelussa Ässiä vastaan. Pelikuntoon pääseminen vie vielä aikaa.

Kun Kärppien bussi starttasi tiistaina Oulun jäähallin parkkipaikalta kello 13.30 kohti Jyväskylää nuolemaan nelostien kilometrejä, mukana ei ollut Saku Mäenalanen, joka sai lauantain ottelussa Ässien Jyri Marttiselta rajun tällin päähänsä.

– Kun tällaisia päähän kohdistuneita vammoja tulee, pitää edetä askel ja päivä kerrallaan. Tämä viikko on Sakun kohdalta varmasti ohi, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo.

Aho korostaa, että päävammoihin suhtaudutaan aina vakavasti.

–Sakun pitää edelleen olla levossa. Kun päänsärkyä ei enää ole, voi alkaa ottaa pientä hikeä, sen jälkeen voi mennä jäälle ja sitten pikku hiljaa kontaktia, Aho taustoittaa.

Koska Niklas Olausson on oksennustaudin tiimoilta taas pelikunnossa, hyökkäyksessä uusia nimiä ei ehkä nouse kokoonpanoon.

Joka tapauksessa Kärppien bussiin nousi tiistaina kaksi täysin uutta nuorta nimeä; Joona Huttula ja Jimi Nylund.

Näistä kahdesta A-Kärppien pelaajasta toinen on varmuudella kokoonpanossa, kun Kärpät kohtaa keskiviikkona Hippoksella JYPin.

Huttula on juuri 20 vuotta täyttänyt 182-senttinen ja 74-kiloinen leftin pakki, joka on tämän kauden A-Kärpissä tehnyt 2+4=6 tehopistettä.

Nylynd puolestaan on hyökkääjä, joka on saanut kiekko-oppinsa Pietarsaaressa, pelannut tällä kaudella A-Kärpissä kymmenen ottelua pistein 0+5=5. Pituutta 19-vuotiaalla Nylundilla on 185 senttiä ja painoa 85 kiloa.

Mäenalanen on tällä kaudella ollut loukkaantumisten runtelemana. Heti kauden ensimmäisessä ottelussa TPS:ää vastaan hän sai polvivamman, joka piti U20 maailmanmestarin sivussa alkukaudesta lähes kaksi kuukautta.

Kun hän palasi kaukaloihin 11. marraskuuta ja on siitä asti pelannut 31 ottelua, pisteitä on kertynyt 10+9=19. Hän on Mika Pyörälän (23) jälkeen joukkueen toiseksi paras maalintekijä.