Säkylässä juostaan poluilla 75-vuotisjuhlan kunniaksi – "kun tällainen harju on olemassa, niin mikäpä ettei siellä järjestäisi"

Säkylänharjulla on ensi lauantaina polkujuoksukilpailu. Heli Nukki/Ketonukki Design

Urheiluseura Köyliön Lallit juhlistaa 75-vuotista taivaltaan lauantaina 30. lokakuuta järjestettävällä Säkylänharjun polkujuoksulla. Hiisirastin ja Lallien yhdessä järjestämä polkujuoksukilpailu on ensimmäinen laatuaan Säkylänharjulla.

– Useampana vuonna olemme järjestäneet Mansikkamaratonin, ja mietimme, että voisimme viedä jonkun tapahtuman maastoonkin. Suunnistuskisoja on jo tällä suunnalla, mutta polkujuoksuja vähemmän. Ne ovat vetäneet porukkaa hyvin, ja kun tällainen harju on olemassa, niin mikäpä ettei siellä järjestäisi, Köyliön Lallien puheenjohtaja Kauko Hakala kertoo.

Yhteistyössä ovat mukana myös Säkylän kunta ja Porin prikaati. Polkujuoksu kilpaillaan osittain Porin prikaatin Säkylän-varuskunnan harjoittelualueella, jota käytetään muun kansainvälisten erikoisjoukkojen harjoituksissa.

– Varuskunnalta annettiin heti tuki tapahtumalle ja lupa alueen käyttöön. Alueella on vilkasta harjoittelua, joten ajankohta piti katsoa tarkkaan, Hakala sanoo.