Säkylässä pääsee tutustumaan polkujuoksuun

Suomen Ladun Polkujuoksu tutuksi -kiertue tutustuttaa trendilajiin 17 paikkakunnalla kevään ja kesän aikana. Torstaina kiertue pysähtyy Säkylässä.

– Polkujuoksu tutuksi on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa pääsee kokeilemaan polkujuoksua koulutetun polkujuoksuohjaajan opastuksella, Wilhelm Stenbacka Suomen Ladusta kertoo.

Kiertueella osallistujat saavat tietoa varusteista, juoksureiteistä sekä erilaisista maastonmukaisista tekniikkaharjoituksista.

– Tavoitteena on, että tapahtuman osallistuja oppii perusasiat polkujuoksun harrastamisesta. Kohtaamme ylämäen, alamäen, kivikon, juurakon, avokallion ja kosteikon aikaansaamat haasteet juoksemiselle, Stenbacka jatkaa.

Tapahtuman aikana käydään ohjaajan vetämällä noin tunnin mittaisella yhteislenkillä lähialueen maastossa. Yhteislenkin vauhti on rauhallinen.

– Polkujuoksussahan ei ole nimestä huolimatta pakko juosta koko ajan. Rasituksen ja tuntemuksen mukaan voidaan välillä kävellä, loikkia tai muuten vaan hengailla juoksun lomassa, Stenbacka tunnelmoi.

Maksuttoman tapahtuman lähtöpaikka on Eräelämyskeskus Kaarnikassa Köyliössä. Tapahtuma alkaa kello 11.