SalBa haki Karhuilta voiton tavalla, jota Poriin palannut päävalmentaja kuvaili täydelliseksi – "Tosi makea voittaa"

Raumalaiset nousivat neljän maalin takaa voittoon.

Päästä ensin neljä maalia, tee sitten itse seitsemän seuraavaa ja päästä lopussa vain kaksi, kun vastustaja yrittää raivoisasti tasoittaa.

Sillä reseptillä SalBa haki Porista vierasvoiton salibandydivarissa. Karhut kaatui raumalaisille lopulta maalein 6–7 (4–0, 0–3, 2–4).

– Hyvä meno, paljon väkeä, oikein kunnon paikalliskamppailu. Tosi makea voittaa, SalBan päävalmentaja Mikko Lehti henkäisi.

Mikä tahansa kamppailu keskiviikon peli ei ollut sen paremmin hänelle kuin monelle SalBan pelaajallekaan. Vielä viime kaudella Lehti toimi Karhujen valmennnuspäällikkönä, ja Porista siirtyi kesän aikana Raumalle monta pelaajaakin.

– Pieni kutina siinä etukäteen oli, mutta suurin piirtein tuntui silti normaalilta peliltä, Lehti kertasi.

– Sitten kun peli alkoi, huomasin, että paljon oli tuttuja katsomossa. Joku siinä vähän huutelikin. Ekan erän jälkeen ajattelin, että ei helvetti, tämmöinenkö tästä tuli.

Siinä vaiheessa tulostaululla komeili Karhujen selvä 4–0-johto.

– Ensimmäinen erä oli meiltä ihan ohierä. Karhut tuli kyllä tosi lujaa, ja me olimme ihan telineissä. Ehkä sanoisin, että meidän porilaisista pelaajistamme näki ekassa erässä, että pientä jännitystä oli.

Yksi erätauko kaiken kuitenkin muuttaa voi. Lehti puhui sen aikana joukkueelleen salibandyn perusasioista, kaksinkamppailupelaamista ja halusta voittaa.

– Sitten se kääntyi. Maali kerrallaan.

Ja käännöstä olivat tekemässä viime kaudella Karhuja edustaneet pelaajat. Henry Stenfors teki raumalaisten avausmaalin, ja Janne Kuusiluoto alusti Jose Takalan viimeistelemän toisen osuman.

Lopulta SalBan tehomiehet olivat kaksi maalia viimeistellyt Niko Kaerla ja 1+1-tehot kerännyt Joona Lehtoniemi.

Maalintekoon pystyivät myös Lari Lahti ja Jesse Nurmi.

– Se on vastustajalle vaikeaa, kun toinen alkaa tehdä maaleja. Karhut sai kuitenkin kolmannessa erässä sen yhden maalin suht hyvään aikaan, mutta me pystyimme lopussa puolustamaan hyvin, Lehti totesi.

– Mutta kokonaisuutena, miten tämä peli kääntyi ja millainen tämä draaman kaari oli – tämähän oli ihan täydellinen.