SalBa jäi ulos uudesta miesten Suomisarjasta, mutta sai paikan naisten 1. divisioonaan

Kun SalBa ja Karhukopla kohtasivat viime kauden lopulla, näytti, että joukkueet ovat matkalla eri sarjatasoille ensi kaudeksi. Sitten tuli koronavirus, keskeytti sarjat ja liitto määräsikin joukkueet takaisin samaan sarjaan. Kuva: Jussi Hietikko

Salibandyliiton hallitus on päättänyt sarjapaikoista eri sarjaportailla kauden keskeydyttyä koronavirustilanteen vuoksi.

Liitto päätti perustaa kaudeksi 2020–21 kokonaan uusia sarjatasoja, joten pohdittavaa riitti sen takia montaa muuta liittoa enemmän.

Rauman SalBa saa uusia sarjoja koskien sekä hyviä että huonoja uutisia.

SalBa jäi ensimmäisenä joukkueena ulos miesten Suomisarjasta, joka perustettiin kolmanneksi korkeimmaksi sarjatasoksi Divarin ja 2. divisioonan väliin.

SalBa oli keskeytyshetkellä 2. divarin lohkossaan kuudentena ristiinkarsintoihin oikeuttavalla sijalla, mutta liitto päätti antaa karsijoista vain paremmin sijoittuneelle, eli SC Wolvesille, suomisarjapaikan. 

SalBa jatkaa ensi kaudella 2. divisioonassa, jonne sai paikan myös säkyläläinen Karhukopla, vaikka se piti lohkossa selvästi perää.

Vaikka SalBa taisteli pudotuspelipaikasta lohkossaan, paradoksaalisesti se käytännössä putosi jälleen yhden sarjatason. 

SalBa putosi keväällä 2018 Salibandyliigasta neljän pääsarjakauden jälkeen. Kahdessa vuodessa raumalaisjoukkue on siis tullut korkeimmalta sarjatasolta neljänneksi korkeimalle sarjatasolle. 

SalBan naiset sen sijaan jatkavat nousuaan ja saavat paikan uuteen 1. divisioonaan, joka on sekin käytännössä kolmanneksi korkein sarjaporras, koska 16 joukkueen Salibandyliiga on jaettu A- ja B.liigoihin.

SalBa oli keskeytyshetkellä kolmas 2. divisioonan lohkossaan. Länsirannikon lohkoa johti ylivoimaisesti Kalannin Pallo -65, joka pelaa myös ensi kaudella 1. divisioonassa.

Rauman seudun joukkueiden sarjatasot kaudella 2020–21:

Miehet:

  • 2. divisioona: Rauman SalBa, Karhukopla (Säkylä)
  • 3. divisioona: Laitilan Jyske, Rauman Jyrä, SalBa/2
  • 4. divisioona: HUPA (Eura), Kaaron Roima (Rauma), Kalannin Pallo -65 (Uusikaupunki), Lapin Salama (Rauma), SBS Atom (Eurajoki), USB (Uusikaupunki), Vasaraisten Isku (Rauma)
  • 5. divisioona: KaPa-65/2, Karhukopla/2, Luvian Veto.

Naiset:

  • 1. divisioona: KaPa-65, SalBa
  • 3.divisioona: KaPa-65/2
  • 4.divisioona: Laitilan Jyske, SalBa/2, USB