SalBa jatkoi voittoputkeaan – "Paljon on vielä kehitettävää"

Raumalaisjoukkue käytti paikkansa hyväksi eikä päästänyt isäntiä tulemaan takaa rinnalle Seinäjoella.

SalBa jatkoi voittojen tiellä kauden toisessa salibandyn Suomisarjan pelissään lauantaina. Seinäjokelainen Mailattomat joutui taipumaan raumalaisille kotonaan lukemin 5–7 (1–2, 2–3, 2–2).

– Hyvä peli, loimme tosi paljon maalipaikkoja, vaikka kaveri pelasi hyvin omilla vahvuuksillaan ja oli lukenut hyvin meidän pelimme, SalBan vastuuvalmentaja Joni Rokosa tiivisti.

Rokosan mukaan SalBa oli pienissä vaikeuksissa varsinkin avauserässä. Silti koirapaidat johtivat erätauolle mennessä 2–1 Jesse Nurmen ja Tomi Lahden maaleilla.

– Toiseen erään vähän muutimme omaa pelaamista, ja peli lähti aukeamaan, Rokosa sanoi.

Rauhallista peliä johtoasemassa

Toisessa erässä SalBa karkasi parhaimmillaan kolmen maalin johtoon ja kolmannessa erässä jopa neljän maalin karkumatkalle. MLT viritteli pientä kiriä kolmannen erän loppupuolella, mutta SalBa kesti paineen.

– Mietteliäs fiilis, pelissä on paljon kehitettävää, niin kuin tässä vaiheessa kautta pitääkin olla. Voitto on voitto, ja jaksettiin puolustaa johtoa lopussa hyvin, Rokosa sanoi.

Paniikkia raumalaismiehistössä ei päässyt syntymään takaa-ajotilanteessakaan.

– Siinä olemme kasvaneet, että pystymme olemaan tosi rauhallisia riippumatta siitä, mikä on tilanne pelissä. Pelataan vain sitä omaa peliä, ja katsotaan mihin se riittää, Rokosa totesi.

Lauantain pelin onnistujiksi Rokosa mainitsi maalivahti Jani Lahden sekä penkiltä kokoonpanoon nousseen Lassi Lähdesmäen.

– Jani antoi meille mahdollisuuden voittaa. Lassi tuli tosi hyvin mukaan penkiltä peliin. Heille isot kehut.

SalBan tehokkain lauantaina oli Tomi Lahti kahdella maalilla ja yhdellä maalisyötöllä. Tuomas Arola teki kaksi maalia ja Jani Lehtoniemi tehot 1+1. Ville-Petteri Lilja ja Mikko Immonen keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen.

Puhdas peli sekä sarjassa että cupissa

SalBa on voittanut toistaiseksi kauden kaikki pelinsä harjoitusotteluita myöten. Suomisarjassa takana on kaksi ottelua puhtaalla pelillä, ja Suomen cupissakin raumalaiset ovat voittaneet molemmat kaksi otteluaan. Viimeksi kaatui viime viikon perjantaina Soittorasian nelosjoukkue Tampereella.

– Olemme uskoneet siihen, että toiminta arjessa tarjoaa mahdollisuudet voittoihin. Ja onhan meillä kovaa kilpailua pelipaikoista sekä kovia yksilöitä, Rokosa kertoo voittoputken reseptistä.