SalBa kohtasi Kokkolassa voittajansa – "Korostan, että vastustaja ansaitsi kyllä voittonsa"

Koirapaidat pelasivat viimeisen kympin ilman maalivahtia ja nousivat vielä maalin päähän.

Kokkolasta löytyi ensimmäinen joukkue, joka tällä kaudella pystyi missään kilpailussa kaatamaan SalBan miesten edustusjoukkueen. Nibacos joutui kotihallissan tiukille, mutta oli lopulta salibandyn Suomisarjan kamppailussa parempi maalein 9–8 (1–3, 4–1, 4–4).

– Korostan, että vastustaja ansaitsi kyllä voittonsa, en lähde selittelemään, SalBan päävalmentaja Joni Rokosa summasi.

Raumalaisten lähtö peliin oli väkevä, ja aivan toisen erän alussa Tuomas Arola vei pelin toisella maalillaan joukkueensa jo 1–4-johtoon.

Reilu puoli minuuttia myöhemmin Tomi Lahdella oli paikka kasvattaa vierasjoukkueen johtoa entisestään, mutta hän ei pystynyt upottamaan rangaistuslaukausta Nibacosin maaliin.

Hetki osoittautui pelin käännekohdaksi, sillä kokkolalaisryhmä viimeisteli sen jälkeen kahdeksan maalia peräkkäin.

– Meillä oli ihan hyvä peliinlähtö, ja vietiin eka erä 1–3. Sen jälkeen tuli musta hetki, ja kolmannen erän alussa tötöilimme itse aika pahasti ja kaveri rankoi kyllä niistä, Rokosa kertasi.

SalBa pelasi käytännössä pelin viimeisen kymmenminuuttisen ilman maalivahti ja pystyi kuromaan Nibacosin viiden maalin etumatkaa osuma kerrallaan kiinni.

Aika kuitenkin loppui kesken. Jani Lehtoniemi toi koirapaidat maalin päähän ajassa 58.48, mutta raumalaisten tasoitusosumaa ei koskaan nähty.

– Kaveri oli halukas, voitti kaksinkamppailut, peitti tosi hyvin ja heidän veskarinsa pelasi tosi hyvin. Siinä voiton avaimet, Rokosa listasi.

SalBan tehokkaimmat olivat kakkoskentän hyökkääjät Jani Lehtoniemi ja Tuomas Arola, jotka kumpikin viimeistelivät kolme maalia. Lehtoniemi nappasi lisäksi kaksi syöttöpistettä.

Heidän lisäkseen maalintekoon SalBalta pystyivät Tomi Lahti ja Rasmus Horn.

– Ei meiltä kukaan erottunut ylitse muiden, mutta jos teet kolme maalia, niin jotain olet oikein tehnyt kentällä, Rokosa arvioi.