Sami Päivärinta avaa nuorten MM-kisat nelosen keskellä – Aatu Räty ei vahvista Nuoria Leijonia

Lukon Sami Päivärinta on mukana heti nuorten MM-kisojen avauspelissä. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen maalivahtina alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon MM-kisojen avausottelussa Saksaa vastaan pelaa Leevi Meriläinen. Hän pelasi myös torstain harjoituspelissä Yhdysvaltoja vastaan. Nuorten Leijonien varamaalivahtina Kanadan Edmontonissa aloittaa Juha Jatkola.

Lukon Sami Päivärinta puolestaan avaa kisat nelossentterin roolissa. Laidoilleen hän saa TPS:n Kalle Väisäsen ja SaiPan Roni Karvisen.

Suomen kentälliset ovat seuraavat:

1. kenttä: 15 Petteri Nurmi–7 Topi Niemelä, 22 Roni Hirvonen–32 Joel Määttä–29 Kasper Simontaival.
2. kenttä: 4 Ville Ottavainen–10 Kasper Puutio, 19 Juuso Mäenpää–27 Oliver Kapanen–37 Joakim Kemell.
3. kenttä: 6 Eemil Viro–3 Ruben Rafkin, 24 Ville Koivunen–20 Samuel Helenius–33 Brad Lambert.
4. kenttä: 21 Aleksi Heimosalmi, 34 Roni Karvinen–28 Sami Päivärinta–23 Kalle Väisänen.
13. hyökkääjä: Olli Nikupeteri.

Aiemmin tapaninpäivänä varmistui, ettei Mikkelin Jukureihin siirtymisensä jälkeen hienoa syyskautta Liigassa pelannut hyökkääjä Aatu Räty vahvista Nuoria Leijonia MM-Kanadassa. Hän oli vapautunut Jukureissa ilmenneiden koronatartuntojen aiheuttamasta karanteenistaan, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei hyväksynyt, että Räty olisi liittynyt MM-joukkueeseen määräajan jälkeen.

Suomen ja Saksan välinen A-lohkon nuorten MM-ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21. Siitä on lähetys TV5-kanavalla ja Discovery+-palvelussa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Sami Päivärinnan vuosi vaihtuu leijonapaidassa – "MM-kisat ovat olleet yksi isoimpia henkilökohtaisia tavoitteita tälle kaudelle"