Sankari palautuu banaanilla - SaiPan kaikki maalit olivat vierastyöläisten käsialaa

Ainakin SaiPan ja Pelicansin pudotuspeliavauksen perusteella voisi sanoa, että SaiPan ulkomaalaisvärväykset ovat onnistuneet jälleen hyvin. Lappeenrantalaisten kaikki maalit olivat pohjoisamerikkalaisten pelaajien käsialaa, kun sentterit David Goodwin (2+0) ja Cody Kunyk (1+1) vastasivat kolmesta osumasta ja Kunykin ketjun laitahyökkääjä Curtis Hamilton (1+0) osumasta.

David Goodwinilla oli Kisapuistossa kiire palautumisen pariin, vaikka pelit jatkuvatkin vasta välipäivän jälkeen. Kuva: Pasi Peltola

Melkeinpä samaan listaan voitaisiin laittaa myös Kunykin toinen laituri, neljän Bostonin yliopåistossa ja yhden farmiliigassa vietetyn vuoden jälkeen kotimaahan palannut espoolaishyökkääjä Ahti Oksanen (0+2).

Goodwin teki pelin voittomaalin hieman ottelun puolivälin jälkeen ja sinetiksi osoittautuneen osuman hieman päätöserän puolivälin jälkeen.

– Menin vain maalille ja sain työntää kiekon liki tyhjään maaliin ja laukoa toisen maalivahdin olkapään yli verkkoon. Ensin Topin (Nättinen) laukaus jäi onnekkaasti maalinedustalle, kertasi palautumisbanaanin ja -juoman kanssa median eteen saapunut Goodwin, 26.

– Ilmeisesti pudotuspelit ovat minua varten. Pidän näistä peleistä. Yritän nousta niissä esiin, mutta myös auttaa joukkuettani kaikin mahdollisin keinoin voittoon, Goodwin totesi.

SaiPa vei ottelun laukaisutilaston nimiinsä 58–52. Tolpatkin olivat isäntien maalivahdin Frans Tuohimaan puolella, mutta SaiPa-vahti esiintyi myös Pelicansin kollegaansa Joona Voutilaista varmaotteisemmin.

Kovin suuria johtopäätelmiä avausottelusta ei kuitenkaan kannata vetää.

– Teimme aika isoja virheitä näin isoon tapahtumaan, sekä kiekkollisia että puolustuksellisesti. Loimme kuitenkin maalintekopaikkoja aivan tarpeeksi. Pitäisi vain olla terävämpi, kommentoi Pelicansin apuvalmentaja Pasi Nurminen.

– Voi olla, että pelaamme vielä lauantainakin. Niin kauan mennään, kunnes meille sanotaan, ettei enää saa pelata, irvaili SaiPa-luotsi Tero Lehterä perinteiseen pessimisti ei pety -henkeen.