Sarja poikki vieraissa ja täyttä höyryä välieriin – "Tampereella on nyt hyvä tunnelma: 3–0 ja semifinaaleihin"

Lukko nähdään neljän parhaan joukossa ensimmäistä kertaa sitten kevään 2015. Eetu Koivistoinen ja Kristian Pospisil olivat iskussa ratkaisupelissä.

Eetu Koivistoinen ehti välillä kadota kuvasta, mutta juuri oikealla hetkellä hän astui uudelleen eteen. Ja suoraan paraatipaikalle, kaikkien katseiden eteen.

Koivistoinen lopetti runkosarjan viimeistelemällä kolmeen viimeiseen peliin viisi maalia.

Kun pudotuspelit alkoivat, tahti ei hyytynyt vaan kiihtyi entisestään.

Takana on nyt kolme kevään kamppailua, ja Koivistoisella on niistä vyöllään tehot 2+5.

Kuten koko Ilves-sarjassa, myös puolivälierien kolmannessa pelissä Koivistoinen oli avainasemassa. Hän teki maalin ja syötti kaksi, kun Lukko kukisti Ilveksen 2–5 (0–2, 2–2, 0–1).

Tulos tietää sitä, että Lukko nähdään tällä kaudella välierissä. Raumalaisten marssi on toistaiseksi ollut vakuuttavaa, sillä Lukko pudotti Ilveksen suoraan voitoin 3–0.

Edellisen kerran sinikeltaiset nähtiin välierissä kaudella 2014–15.

– Tampereella on nyt hyvä tunnelma. 3–0 ja semifinaaleihin. Hyvä fiilis on nyt kopissa, Koivistoinen ilmoitti.

Sarja poikki vieraskentällä

Torstain pelin maalinsa Koivistoinen teki jo kamppailun kuudennella minuutilla. Puolustaja Thomas Gregoire toimitti kiekon siniviivalta kohti maalia, ja Koivistoinen pääsi ohjaamaan pelivälineen ylänurkkaan.

Lukon toista maalia Koivistoinen katseli lähietäisyydeltä. Hän sai syöttöpisteen, kun Aleksi Saarela toimitti kiekon maalille, ja laatta pomppasi Ilves-pakki Jarkko Parikan luistimesta ohi tamperelaisten maalivahdin Eetu Mäkiniemen.

Jo avauserässä Lukko otti väkevän otteen vastustajastaan.

– Tänään oli silti vähän vaikeuksia oman pelaamisen kanssa. Oli rytmit hukassa, joten se meni sättäämiseksi ja roiskimiseksi, Koivistoinen kuvaili.

– Mutta on aika kova paikka tulla vieraisiin katkaisemaan sarjaa. Onneksi saatiin poikki.

Nukahdus heti toisen erän alkuun

Toisen erän alku tosin antoi raumalaisille taas muistutuksen, että minkäänlaiseen löysäilyyn ei ole varaa.

Ilves kuittasi tasan minuutin välein pelin tasoihin. Ensin Matias Maccelli sai ampua Roby Järventien laukauksen paluukiekon tyhjiin, ja seuraavassa vaihdossa Matias Myttynen yksinkertaisesti nousi laidalta maalin eteen ja maalintekoon.

– Huono startti meiltä toiseen erään. Sen jälkeen pumpattiin ja pumpattiin, ja yritettiin saada peliä paremmaksi, Koivistoinen kertasi.

Synttäripojan läpiajolämäri

Pumppaus tehosi, sillä Lukko tuhosi tamperelaisten hurmoksen hetkessä. Sen sammuttivat Lukon slovakkihyökkäjät Kristian Pospisil ja Pavol Skalicky.

Ensin Pospisil veti ylivoimapelissä kovan syötön takatolpalle, ja Skalicky ohjasi kiekon ylänurkkaan.

Reilu minuutti myöhemmin Skalicky vapautti Pospisilin läpiajoon, ja räväkän hyökkääjän ratkaisu oli pelin ehdoton herkkupala.Pospisil ei lähtenyt veivaamaan, vaan täräytti läheltä täyslämärin ylänurkkaan. Älykiekkodatan mukaan kiekko lähti slovakin mailasta 138,4 kilometrin tuntinopeudella.

– Synttäripoika! Se laittoi itselleen synttärilahjan, Koivistoinen naurahti.

Osuma tuli värikkäälle hyökkääjälle varmasti monella tavalla maukkaaseen paikkaan, sillä Pospisil vietti torstaina 25-vuotis syntymäpäiväänsä. Pelipäivinä ei Lukon kopissa kakkuja syödä, mutta ei ollut hetkeen Pospisil saanut maaleillakaan herkutella.

– Seurasin sitä tilannetta penkiltä ja tuli ihan flash back siitä, kun hän pelasi ensimmäisen täysmittaisen harjoituspelinsä Tepsiä vastaan. Silloin ei mennyt, mutta nyt meni.

”Tänään ei pelattu kauhean hyvin”

Edellisen kerran hän oli pystynyt tekemään maalin 27. helmikuuta Sportia vastaan, ja maaliton putki ehti venyä 15 ottelun mittaiseksi. Ilves-sarjassa miehellä oli riittänyt paikkoja, mutta tolppaa lähemmäs maalia kiekko ei ollut päätynyt.

Ja kun mies vauhtiin pääsi, hän teki vielä toisenkin maalin. Pospisil punnersi Lukon viidennen maalin, kun Ilves haki kavennusta ilman maalivahtia.

– Saimme siihen toisen erän alkuun pari helpottavaa maalia, ja sen jälkeen tuntui, ettei Ilveksellä enää siinä erässä kauheasti paikkoja ollut, Koivistoinen mietti.

– Kahdessa ekassa pelissä saatiin pidettyä Ilveksen paikat aika minimissä. Tänään ei pelattu kauhean hyvin. Pystymme pelaamaan paremminkin.

Hakulisen ja Audetten blokki sai tunnustusta

Jos oli Pospisilin lämärimaali silmiinpistävä, niin toisella tavalla huomiota keräsi tilanne kahdeksan minuuttia ennen kamppailun loppua.

Ilveksen Ville Meskanen pääsi virittämään kovan lämärin, mutta se ei koskaan päätynyt maalivahti Lehtiselle asti. Tilanteessa Lukon ykkösketjun hyökkääjät Daniel Audette ja Anrei Hakulinen syöksyivät yhdessä pää edellä peittämään laukausta.

Lukon penkki palkitsi tempun raikuvilla suosionosoituksilla.

– Voin kertoa, että koko meidän penkkimme hyppäsi varmaan kaksi metriä ilmaan, Koivistoinen paljasti.

– Meidän joukkueessa kaikki hommat kuuluvat kaikille. Ei ole yhtään eriarvoista pelaajaa. Se on meidän vahvuutemme, että kannustamme toinen toistamme.

Klok puuttui torstain pelistä

Torstain kamppailuun Lukko oli tehnyt yhden muutoksen kokoonpanoonsa. Tshekkipakki Lukas Klok puuttui, ja hänen tilallaan luuti Miska Kukkonen.

Mikäli kyse on loukkaantumisesta, Klokilla on viikko aikaa saada itsensä pelikuntoon, sillä välierät käynnistyvät ensi torstaina.

Lukko aloittaa kotiottelulla, mutta vastustaja ei ole vielä tiedossa. Se selviää viimeistään sunnuntaina.

– Mun mielestäni on kova saavustus päästä välieriin, sillä tämä on tasainen sarja, jossa jokainen voi voittaa kenet tahansa. Siksi tämä on kova suoritus, Koivistoinen totesi.

– Nyt meillä on viikko aikaa palautella sekä kerätä henkistä ja fyysistä energiaa. Ja kehittää peliä.

Synttärijuhlia ja voittojuhlia

Lukko pelasi tällä viikolla kolme peliä ja voitti ne kaikki. Jokainen pelipäivä oli myös toisella tavalla juhlapäivä, sillä jokaisena myös joku Lukon joukkueen jäsen vietti syntymäpäiviään.

Maanantaina vuorossa oli Pekka Virta, tiistaina Erik Hämäläinen ja torstaina siis Kristian Pospisil.

Koska pelipäivinä ei syödä kakkua, onko nyt edessä kunnon herkuttelut?

– Ei kai me nyt koko ajan kakkua syödä, mutta keskiviikkona syötiin ”Peksin” synttärikakku. Otettiin pienet palaset, Koivistoinen valotti.

– Mutta kai ”Kiko” nyt jonkun kakun tästä leipaisee?

Syntymäpäiviä on tiedossa myös ensi viikolla. Välierien aattona koppiin saattaa ilmestyä jopa kaksi kakkua, sillä silloin vuosia täyttävät maalivahti Oskari Setänen ja puolustaja Onni Korkka.