Sarjakakkonen kaatui Äijänsuolla sinikeltaisten käsittelyssä – "Hyvällä duunilla ja hyvällä tekemisellä saimme hyvät pisteet"

Pallo-Iirojen naiset löivät VIFK:n.

Viikko sitten Pallo-Iirot pakotti jalkapallon naisten Ykkösen sarjakärjen tasapeliin, ja nyt oli aika kukistaa sarjakakkonen.

Sinikeltaisten 2–1 (1–0) -voitto VIFK:sta tarkoitti myös sitä, että vaasalaiset putosivat sarjassa kolmanneksi, sillä PKKU porhalsi ohi.

– Voiton takeena oli kurinalainen puolustussuunnitelma. Otimme taas riskillä vastustajan vahvuudet pois, Pallo-Iirojen valmentaja Aake Rapala summasi.

– Ensimmäinen jakso meni meidän suunnitelmiemme mukaan, mutta toinen puoliaika oli hieman haastava.

Avauspuoliajalla Pallo-Iirot pystyi menemään johtoon Laura Ketolan maalilla.

VIFK kuittasi toisen puoliajan alussa, kun Elin Rajala toimitti pallon iirovahti Ada Liljeströmin selän taakse.

Voittomaali nähtiin ottelun 71. minuutilla, kun Nea Mäkipere teki rangaistuspotkusta Pallo-Iirojen toisen maalin.

– Saimme toisella jaksolla nopeita hyökkäyksiä aikaan ja saimme aiheutettua pilkun, jonka Mäkipere sitten laittoi sisään, Rapala kertasi.

– Hyvällä duunilla ja hyvällä tekemisellä saimme hyvät pisteet.