Sarjakärjen peluutuksessa peliaikaa ei jaeta palkkapussin perusteella

Vaikka Jussi Tapolalla on tässä pystyssä neljä sormea, ne eivät taida olla tällä kertaa olla merkkinä siitä, mikä koostumus menee seuraavaksi jäälle. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

HPK ei pystynyt lyömään Hakametsässä kapuloita sarjakärki-Tapparan rattaisiin. Kirvesrinnat voittivat 4–0 ja kasvattivat johtonsa sarjakärjessä jo yhdeksään pisteeseen. HPK:n paidassa ei vielä nähty tuoretta kanadalaispuolustaja Shane O'Brienia, 33, tai vielä tuoreempaa hyökkääjähankintaa Niklas Hagmania, 37.

Yli kolmekymppisten konkarien sijaan HPK:n riveissä esiintyi kaksi nuorta puolustajaa, 23-vuotias Joel Olkkonen ja A-junioreista nostettu Jimi Jalonen, 20.

Kuumeista Joni Tuulolaa tuuraamaan otettu Jalonen pelasi avauserässä 51 sekuntia, toisessa erässä peliaikaa kertyi tilastoihin ainoastaan 38 sekuntia. Kakkoserä ainoa vaihto oli keltanokalle karulla lailla mieleenpainuva, kun Tappara-puolustaja Aleksi Elorinteen laukaus painui HPK-vahdin selän taakse.

Sen jälkeen Jalosta ei jäällä enää erässä nähty.

– Jimi on hyvä, fiksu poika, ei hänelle paineita tule. Hän ei ollut osallisena maaliin, jäi vähän pahaan paikkaan jumiin, ei päässyt enää pois siitä, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen puolusti ja lisäsi heti perään: 

– Haluttiin vähän suojata häntä, ettei liian isolle vastuulle joudu ekassa liigapelissä.

Itse ottelussa HPK:n pelaajista kukaan ei nyt pystynyt ottamaan riittävän isoa vastuuta. 

– Useassa pelissä tällä kaudella ollaan oltu tuloksessa kiinni mutta tänään ei oltu kiinni missään, Pennanen arvioi..

Niinpä Kiekkoareenan studiovieraana kärkiviikon alkajaisiksi nähty Dominik Hrachovina pelasi kauden kolmannen nollapelinsä. Tshekkivahti torjui kamppailussa 24 kertaa.

HPK on pelivuorossa jo torstaina kotonaan Jukureita vastaan. Päävalmentajan mukaan kokoonpanossa on mitä ilmeisemmin edelleen tilaa Jaloselle ja Olkkoselle, sillä HPK ei saa kotiotteluunsa mukaan sen paremmin Hagmania kuin O´Brieaniakaan.

– Katsotaan huomenna, onko kuumepotilaita tullut takaisin mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että molemmat jatkavat. Pennanen linjasi ja lupaili Hagmania tositoimiin lauantaina Vaasassa.

Sarjajohtonsa jo yhdeksään pisteeseen kasvattaneen Tapparan maalintekijät olivat Elorinne, Juuso Pulli, Veli-Matti Savinainen ja Henrik Haapala.

Maalipörssin kärjessä keikkuvalle Savinaiselle osuma oli jo kauden 23:s. Tällä kertaa maajoukkuelaituri hyökkäsi nimellisessä kakkosketjussa. Tappara-luotsi Jussi Tapola sai ottelun jälkeen vastata kysymykseen, miksi mestarijoukkue ilmoittaa ja peluuttaa kentällisiään toisinaan "nurinkurisessa" järjestyksessä

– Taustalla on se, että meillä on neljä sylinteriä. Tänäänkin (Otto) Rauhalan kenttä oli äärimmäisen hyvä, Tapola huomautti.

– Mua vähän ärsyttää tässä jääkiekossa se, että puhutaan ykkös- ja nelosketjun pelaajista. Meidän joukkueessamme ei ole ykkös- tai neloskenttiä, vaan on neljä kenttää.

Kun toimittajarivistöstä joku tiedusteli, miksei nelosketjulle sitten makseta samaa palkkaa kuin ykkösketjulle, vastaus tuli nopeasti ja napakasti.

– Sitä en tiedä, miten palkat menevät, mutta ei tässä ketjut ja peluutukset mene sen mukaan, kuka saa eniten rahaa, Tapola hymähti.

Lisää aiheesta

Tapparan tuore vahvistus keräsi heti Patrik Laine -vertauksia

HPK nappasi Niklas Hagmanin

Onko maalivahdilla varaa nojailla ylärimaan, jos oma voittoprosentti on sarjan paras ja oma joukkue Liigan kärjessä? – katso video!

Tapparan erikoisimmat maalintekijät ja laukojat - Røymark oudoin, Karjalainen paradoksi

Tappara ei suostu taipumaan tappioputkeen - katso video

Jukka Jalosen poika sai tulikasteensa HPK:n liigaryhmässä