Sarjakärjen ykkösveskari nappasi kuukauden pelaajan palkinnon

Inka Laivonen pelasi SM-karsintasarjassa kaikki 15 peliä LuKi-82:n maalilla. Kuva: Marko Koivunen

Inka Laivonen on pelannut vahvan ringettekauden Luvian Kiekko -82:n maalilla. Hän sai siitä myös tunnustuksen, sillä luvialainen äänestettiin SM-karsintasarjan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

– Kuukauden pelaajaksi valituksi tuleminen tuntuu hyvältä, mutta kyllä se hieman yllättyksenä tuli, Lukkoakin urallaan edustanut Laivonen sanoo tiedotteessa.

Pitkälti hänen torjuntojensa ansiosta LuKi-82 nyt kuitenkin johtaa naisten SM-karsintasarjaa. Jotain maalivahdin onnistumisista kertoo myös torjuntatilasto, jossa Laivonen pitää kärkisijaa hallussaan.

Hän on pelannut 15 ottelua torjuntaprosentilla 91,25 ja on paljon pelanneista maalivahdeista aivan omilla lukemillaan.

– Mieleenpainuvin oma onnistuminen tällä kaudella on varmaankin ollut peli Ilvestä vastaan alkusarjassa, jossa tuli pelattua nollapeli. Siinä onnistuttiin yhdessä joukkueen kanssa pelaamaan kurinalaisesti ja puolustamaan tiiviisti, kertoo Laivonen.

– Ollaan hitsauduttu tiiviiksi porukaksi, kehitytty joukkueena ja saatu paljon onnistumisia ja uutta oppia.

Nyt SM-karsintasarjan runkosarja on pelattu, ja edessä ovat nousukarsinnat. Ensimmäisessä vaiheessa eli sarjan välierissä LuKi-82 kohtaa EKS:n. Ottelusarja käynnistyy lauantaina Luvialla, ja jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.