Satakunnan Kansa: Aivotärähdyksestä toipunut Ässien Otto Kivenmäki antaa synninpäästön Lukon David Nemecekille

Jos terveys antaa myöten pelata jääkiekkoa, Otto Kivenmäen sopimus Ässien kanssa jatkuu kevääseen 2021. Kuva: Elmeri Elo/AOP

Karkauspäivän paikalliskamppailussa pahannäköisesti loukkaantunut Ässien hyökkääjä Otto Kivenmäki kertoo Satakunnan Kansan haastattelussa voivansa jo paremmin.

Kivenmäki, 20, kertoo lehdelle, että kovasta pään tärähdyksestä johtuneet päänsäryt ovat hellittäneet ja hän on pystynyt jo aloittamaan kevyen harjoittelun.

Kivenmäki antaa paljon keskustelua herättäneestä taklauksesta synninpäästön Lukon David Nemecekille. Itse ottelusta hänellä ei ole muistikuvia, mutta porilainen on nähnyt tapauksen videolta.

– Nemecek ei yrittänyt taklata päähän. Kiekko karkasi lavastani pahalla hetkellä ja lähdin noukkimaan sitä katse alhaalla, Kivenmäki myönsi.

– David pyysi minulta heti anteeksi ja olemme keskustelleet tilanteesta hyvässä hengessä. En kanna hänelle mitään kaunaa ja voin sanoa meidän olevan hyvissä väleissä.

Keskusteluun nousi yksityiskohtana myös Kivenmäen kypärä, joka lähti taklauksen voimasta hänen päästään ja pahensi iskua jäähän. Takaraivoon ommeltiin neljä tikkiä.

– En osaa sanoa remmistä. Ei se mielestäni kauhean löysällä ollut, mutta kypärä vain sattui lähtemään pois.

Taklaus herätti keskustelua myös siitä, pitäisikö avojään taklaaminen kieltää jääkiekosta kokonaan.

– Taklaukset kuuluvat jääkiekkoon. Niiden avulla kiekkoa riistetään pois. Koskaan kenenkään ei tietenkään kuulu silti satuttaa ketään tahallaan, Kivenmäki linjasi SK:lle.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Ässien päävalmentajan turhautunut heitto päätyi kuppeihin ja paitoihin – Johtaja Virran Dream Team -tuotteiden kysyntä kaatoi Lukon verkkokaupan

Otto Kivenmäen äiti valottaa poikansa tilannetta – "Kausi joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu"

David Nemecekille seitsemän ottelun pelikielto Ässät-Lukko-ottelun kohutaklauksesta

VIDEO: Pekka Virta kyllästyi keskusteluun David Nemecekin taklauksesta ja lähti lehdistötilaisuudesta - "Tämä velloo koko ajan tämmöisen ympärillä tämä hieno peli"