Satakuntalaisessa pesäpallossa mielenkiintoinen lainasiirto –  jokerilupaus siirtyy isomman roolin perässä Porista Raumalle

Vuonna 2000 syntynyt Pinja Arbelius aloittaa pesäpallokauden Raumalla. Kuva: Elmeri Elo/AOP

Satakuntalaiset kilpakumppanit Porin Pesäkarhut ja Rauman Fera ovat sopineet mielenkiintoisesta lainasiirrosta. Pesäkarhuissa viime kaudella kotiuttajajokerina itsensä läpi lyönyt Pinja Arbelius aloittaa superpesiskauden Feran paidassa lainasopimuksella. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

Seurojen tiedotteessa kerrotaan, että siirron taustalla on halu tarjota nuorelle pesäpalloilijalle parhaat mahdolliset olosuhteet kehittyä urallaan. Arbeliuksen kuvataan sopivan myös hyvin Feran kehittyvään joukkueeseen ja tuovan sopivasti lisää kilpailua pelipaikkataisteluun.

– Pinjan henkilökohtaiset tavoitteet kauteen lähtiessä olivat kehittyä ulkopelaajana Superpesiksessä ja totta kai pyrimme seurana siinä parhaamme mukaan häntä auttamaan. Ulkopeliä oppii luonnollisesti parhaiten pelaamalla, joten koimme, että tämä Feran kanssa sovittu järjestely oli paras tapa tukea Pinjaa, Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela avaa ratkaisua.

Feran pelinjohtaja Erno Tuomainen uskoo kollegansa tapaan, että raumalaisjoukkue tarjoaa Pesäkarhujen kasvatille oivan mahdollisuuden kehittyä pesäpalloilijana toivomillaan osa-alueilla.

Myös Arbelius itse kertoo olevansa valmis tarttumaan tilaisuuteen ja näkee vierailunsa Ferassa mahdollisuutena päästä kehittämään itseään, ottamaan isompaa vastuuta ja kasvamaan pelaajana.

– Pinja tuo meille kotiutus- ja lyöntivoimaa, sekä kilpailua ja leveyttä ulkopeliryhmitykseen, Tuomainen tiivistää.