Seagulls näytti osuneen nappiin jenkkiruletissaan - Wayne Blackshearin huippuilta liikaa Korihaille

Seagullsin Wayne Blackshear (oik.) oli pitelemätön Stephon Jelksille ja muille Korihaiden pelaajille. Kuva: Markku Ulander/Lehtikuva

Uudenkaupungin Korihaiden kapteeni Marius Van Andringa totesi koripallon liigakauden alla, että hän heittäisi vanhat tilastot roskikseen.

Korihait ei ollut koskaan hakenut avausvastustajaltaan Seagullsilta voittoa Helsingistä, mutta Van Andringa korosti, että Korihaiden uudistunut joukkue lähtee kauteen puhtaalta pöydältä.

Niin tai näin, Seagulls ei kaatunut keskiviikkonakaan. Korisliigan kaksinkertainen pronssimitalisti oli Korihaita parempi lukemin 87–72.

– Meillä on paljon töitä tehtävänä, mutta kun ottaa huomioon, että olemme olleet yhdessä vasta kolme viikkoa, tämä ei ollut paha, Korihaiden päävalmentaja Damion Dantzler tiivisti lehdistötilaisuudessa.

Kovin paljon yhteistä historiaa ei ole takanaan myöskään nuorentuneella Seagullsilla.

– Emme osaa toistemme nimiä ja meillä on ollut kolme harjoitusta niin, että kaikki pelaajat ovat olleet paikalla. Ei voi odottaakaan, että kuviot ovat hallussa, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kertoi.

Erityisesti yksi mies osoittautui Korihaiden puolustukselle täysin pitelemättömäksi: Wayne Blackshear.

Seagulls vaikuttaa tehneen nappivalinnat, kun lokkilogoseura antoi kauden kynnyksellä lähtöpassit Guillaume Boucardille ja hankki tilalle Blackshearin. 26-vuotias NCAA mestari pussitti milloin mistäkin asennosta yhteensä 35 pistettä.

Korihaista eniten vastuuta ja pisteitä sai Mario Edwards. Pelintekijä kirjautti kuitenkin 16 pisteestään monta päätösneljänneksellä, kun Seagulls oli repinut jo yli 20 pisteen eron ja otti jalkaa kaasulta.

– Tuntui hyvältä palata tähän liigaan, mutta peli ei sujunut meidän suunnitelmiemme mukaan. Pelasimme kuin nuori joukkue, teimme virheitä ja menetimme paljon palloja, Edwards kuvaili.

Korihaiden kotiavaus on vuorossa lauantaina, kun Kauhajoen Karhu saapuu Pohitulliin. 

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.