Sebastian Repoa nauratti kolmen pelin voittoputkessa – "No joo, tuota on kyllä harjoiteltu, mutta..."

Sebastian Repo ja Linus Nyman olivat pääosissa, kun Lukko ansaitsi kolmannen peräkkäisen kolmen pisteen voittonsa.

Hetki sitten Lukko pelasi jumbofinaalissa, mutta nyt raumalaiset ovat jo suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sarjasijoituksella.

Alkukaudella taulukossa pystyy kipuamaan nopeastikin, kun napsii kolmen pisteen voittoja.

Niitä Lukolla on nyt putkessa jo kolme, sillä sinikeltaiset hakivat KooKoolta vierasvoiton maalein 4–5 (1–1, 2–4, 1–0)

– Kausi on alussa, mutta mun mielestäni me olemme koko ajan esiintyneet hyvin, Lukon kultakypärää kantava Sebastian Repo painotti.

– Alkukaudella hölmöilimme ja löysimme keinoja hävitä pelejä. Me olemme oikeilla raiteilla, ja meillä on hyvä nippu jalkeilla.

Reunanen tarvitsi vain 39 sekuntia maaliin

Kouvolan perjantai-iltaan mahtui monenlaista, ennen kaikkea kuuden maalin toinen erä, jossa raumalaiset käytännössä käänsivät pelin itselleen.

Lukon startti peliin oli rakettimainen, sillä Tarmo Reunanen laukoi vain 39 pelatun sekunnin jälkeen kauden avausmaalinsa.

Osuman alusti rännikiekollaan Repo, joka ehti vielä tekemään maskinkin.

– Teimme vastustajan kultakypärälle kunniakujan avausvaihdossa maalin eteen. Se kypärä pitäisi kaiketi erottaa. Tämä kertoi siitä, miten KooKoo lähti peliin, kouvolalaisluotsi Olli Salo manasi lehdistötilaisuudessa.

KooKoo tosin kuittasi alle minuutissa, kun Linus Andersson ohjasi kiekon läheltä ohi Lukon maalilla aloittaneen Daniel Lebedeffin.

Seuraavaksi maaliverkkoja heiluteltiin toisen erän alussa, ja tälläkin kertaa nopeaan tahtiin molemmissa päissä.

Ensin Charle-Edouard D’Astous täräytti ylivoimalla KooKoon johtoon, mutta ainoastaan 24 sekuntia myöhemmin Linus Nyman laittoi Ponthus Westerholmin laukauksen paluukiekon sisään.

Seuraavaa maalia piti odottaa reilu minuutti, ja sen laukoi siniviivalta KooKoon Veeti Väisänen, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen.

Se tiesi myös Lebedeffin pelin päättymistä: Lukko vaihtoi maalille Samuel Harveyn, joka oli keskiviikkona pitänyt nollan Pelicansia vasta

– Se oli mielenkiintoinen erä. Ei hirveästi 5–5-peliä pelattu, vaan paljon oli erikoistilanteita, Repo totesi.

Repo osui kahden vastustajan kautta

Johtomaalinsa jälkeen KooKoo napsi neljä kaksiminuuttista peräkkäin. Lähes täyden kahden minuutin 5–3-ylivoiman kotijoukkue pystyi selvittämään, mutta kaksi seuraavaa päättyivät Lukon maaleihin.

Ensin osui pienestä kulmasta Linus Nyman, ja seuraavalla yrityksellä kiekon taiteili sisään Sebastian Repo.

Osumassa Repo lähti syöttämään taaksepäin, mutta kiekko kimpoili Ari Gröndahlin ja Juho Rautasen kautta euralaisvahti Oskari Setäsen selän taakse.

Maali näytti vähintään erikoiselta.

– No joo, tuota on kyllä harjoiteltu, mutta...

Ai kiekon laittamista verkkoon kahden vastustajan kautta?

– Kyllä kyllä, Repo sanoi ja nauroi makeasti.

Tilannetta tutkittiin pitkään videoilta, ja C Moren lähetykseen ajettiin kuvaa myös tilannehuoneesta. Sosiaalisessa mediassa huomiota herätti, että yhdellä isolla ruudulla pyöri lähetys MM-rallista.

– Sieltä se ei varmaan ratkea, Repo tokaisi asiasta kuultuaan.

Voittomaali Brayden Burkelle

Toiseen erään mahtui vielä neljäskin Lukko-maali, kun Brayden Burke livahti ohittamaan Setäsen. Se jäi pelin voittomaaliksi, vaikka Teemu Engberg pystyi päätöserässä kavennukseen.

– Vähän ehkä ailahteleva peli oli. Me tulimme hyvin ensimmäiseen erään, mutta toiseen erään tuli paljon erikoistilanteita, Repo kertasi.

– Rikkonaisuus vaikuttaa aina peliin, kun osalle tulee huilia ja osalle paljon peliaikaa. Onneksi saatiin muutama maali siihen toiseen erään.

Lukon pelit eivät suinkaan ole tältä viikolta vielä ohi, vaan sinikeltaiset kohtaavat lauantaina juuri sen joukkueen, jolle ovat viimeksi hävinneet eli KalPan.

Kamppailu pelataan Äijänsuolla, ja perjantaina sen kummatkin osapuolet väänsivät pisteistä kaukana Raumalta. KalPa matkustaa kamppailuun Kuopiosta ja Lukko Kouvolasta.

– Kaiken kaikkiaan me saimme tästä pelistä sen, mitä lähdimme hakemaankin. Selvisimme kunnialla, Repo summasi.