Seinäjoki Raumalla tyly vieras – Fera sai sarja-avauksessa vain neljä kolmostilannetta

Vilma Mäkelä toi kaksi Feran juoksuista. Kuva: Jere Grönberg.

Feran viikko sitten voittama aluemestaruusottelu Pesäkarhuja vastaan oli muisto vain, kun helatorstaina pelattiin ensimmäistä kertaa sarjapisteistä.

Seinäjoki vei pisteistä kaksi, kun avausjakso tasattiin juoksuin 3-3 ja toisella SMJ rullasi 6-1-voittoon.

Fera aloitti ottelun pirteästi. Joukkue haki sisäpelissä rohkeita ratkaisuja, onnistui niissä ja peli rullasi mallikkaasti.

Kotijoukkue ei saanut avausjaksolla paljoa tilanteita, mutta pääsi silti kolme kertaa johtoasemaan.

Raumalaisten harmiksi Seinäjoki tasoitti pelin joka kerta.

Harmittavin niistä oli neljännen tasoittavalla tullut Saara Suomalaisen lyönti. Fera oli saanut jo kaksi paloa, mutta niin vain vierasjoukkue sai vielä kolmostilanteen luotua.

– Kyllä tuollaiset avausjakson tyyliset tilanteet pitäisi pystyä kääntämään itselle. Toisaalta siinä vastustaja löi hyvillä lyönneillä sen tilanteen, kun laittoi palloa väliin, Feran polttolinjassa pelannut Vilma Mäkelä totesi.

Toisella jaksolla Feran sisäpelissä tuntui epäonnistuvan lähes kaikki.

Kun lyöntivuorot päättyivät laittomiin, ei kenttä rullannut ja kun vuoro päättyi kakkoskärkeen, oli seuraavaankin sisävuoroon heikot lähtökohdat.

– Ihan sama näytinkö siellä merkkiä vai ei, kun laittomiksi niitä niin paljon lyötiin. Ihan itsehän tuota sössittiin, mutta pitää antaa kunniaan vastustajan lyönneille, Feran pelinjohtaja Tuomo Pekkala sanoi.

Avauspelin perusteella joukkueen pitää terästäytyä pelin jokaisella osa-alueella, jos se haluaa sunnuntaina haastaa hallitsevaa mestaria Manse PP:tä vieraskentällä.

– Aina pitää löytää jotain positiivista. Nyt se oli se, että kotiutusprosentti oli sata. Viime vuonnahan se oli kaksikymmentä, Pekkala veisteli.

Feran juoksuista kolme löi Meea Lehtinen, yhden Krista Fomin.