Seitsemäs putkeen vei alakuloon – Korihait on edelleen voitoitta Korisliigassa

Tommi Lehtonen oli Korihaiden kurimuksen ainoa valopilkku.

Puoliaika lähestyi, kun molemmat joukkueet miehittyivät vaihtopenkkiensä eteen aikalisälle.

Pohitulliin langenneen hiljaisuuden leikkasi yhden henkilön huudot.

Korihaiden päävalmentaja Jordi Juste yritti esiintymisellään kaivaa joukkueestaan esiin jotain, joka siltä oli keskiviikkona kadoksissa.

Se oli intohimo.

Juste huusi, takoi parkettiin fläppitauluaan, joka lensi katalaanivalmentajan käsistä puheenvuoron päätteeksi suoraan seinään.

Huudot eivät kuitenkaan auttaneet, vaan kotijoukkue esiintyi avauspuoliajan täydellisen puhdittomasti, ja pitkälle tauolle lähdettiin hulppeassa 31 pisteen vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle Korihait ryhdistäytyi, mutta voitto oli kiistatta jo karannut kauan sitten. Loppulukemat merkattiin luvuin 71–106 (26–57).

– Luulimme olevamme valmiita, mutta emme olleetkaan. Yritimme pelata omaa juttuamme, mutta ei se toiminut ollenkaan. Toiselle puoliajalle tulimme vain puolustamaan, Korihaiden Tommi Lehtonen totesi pelin jälkeen.

Nuori Lehtonen ainoa valopilkku

Korihaiden kannalta ainoita positiivisia asioita ottelussa oli se, että Juste uskalsi suuressa takaa-ajoasemassa antaa 16-vuotiaalle Lehtoselle vastuuta jo avauspuoliajasta lähtien.

Uudenkaupungin koripallokoulun kirkkain lupaus käytti mahdollisuutensa erinomaisesti. Lehtonen kasasi lähes 22 minuutin peliajalla 7 pistettä ja pääsi puolustuspäässä esittelemään monipuolisuuttaan.

Lehtosen terävä jalkatyö pakotti muutamaan otteeseen kokeneetkin vierasjoukkueen pelaajat pallonmenetyksiin.

– Maistui tosi hyvältä päästä viimein tositoimiin. Makea fiilis, vaikka päällimmäisenä on ärsytys joukkueen pelistä.

Lehtosen esitys sai huomiota myös penkin toisesta päästä.

– Olin todella mielissäni, kun nuori kaveri tulee noin kentälle eikä pelkää yhtään, KTP-Basketin Tomi Kaminen kehui.

Takamiesosastossa loukkaantumisia

Uusikaupunkilaisjoukkue joutui lähtemään kamppailuun vajaamiehisenä, sillä alavartalovamma piti joukkueen ykköspelinrakentajan Casey Bensonin sivussa.

Muutos tärkeällä pelipaikalla pakotti Korihait kompromisseihin, eikä joukkueen pelinrakentelu toiminut lainkaan. Miehet eivät liikkuneet, pallo ei liikkunut ja liian monet hyökkäykset päättyivät yksittäiseen punnerrukseen vihreää muuria vastaan.

Takamiesosastoa ei auttanut sekään, että toisella puoliajalla Elias Eerikinharju teloi vasemman nilkkansa pahan näköisesti.

Lopun peliä ToPon kasvatti seurasikin peliä selällään lattiatasosta jalka vaihtopenkille kohotettuna.

Tappio oli Korihaille seitsemäs perättäinen.

– Ilman Bensonia teimme samoja virheitä kerta toisensa jälkeen. Kyllä pelaajat yrittävät, mutta tämä oli ihan sekamelskaa.

– Meillä pitäisi olla enemmän kommunikaatiota ja enemmän rohkeutta puolustuspäässä, Juste sanoi.