Selin siirtymässä Puolan liigaan

GKS Katowicen logoon törmää usein yli 300 000 asukkaan kaupungissa. Johannes Selin tähtää ensi kaudeksi kiekkojoukkueen ykköstorjujaksi.​
GKS Katowicen logoon törmää usein yli 300 000 asukkaan kaupungissa. Johannes Selin tähtää ensi kaudeksi kiekkojoukkueen ykköstorjujaksi.​

Elettiin heinäkuuta, kun Johannes Selin sai soiton Petri Vehaselta. Kokenut raumalaismaalivahti tiesi, että hänen nuori kollegansa on vanhentunut Lukon A-nuorista ja on vailla seuraa.

Vehanen oli törmännyt eräissä häissä Ossi Kemppaiseen, joka työskentelee suomalaisen henkilöstövuokrausyrityksen Puolan toimipisteellä.

Kemppainen järjesti sivuhommanaan suomalaisille jääkiekkoilijoille mahdollisuuksia päästä Puolaan pelaamaan. Lukon edustusjoukkueen luukkuvahtina vieraillut Selin tuli Vehasen mieleen.

– En voi sanoa, että pelotti kun Pete soitti, mutta arvellutti. Toisaalta olin päättänyt, että halusin koittaa kauden ammattilaisena ulkomailla ja kysymys oli vain kymmenen päivän tryoutista, Selin muistelee.

Hän vastaa puhelimeen katowicelaisessa hotellissa. Selin päätti tarttua Vehasen tarjoamaan mahdollisuuteen ja on viettänyt elokuun yli 300 000 asukkaan puolalaiskaupungissa.

– Kulttuuriero pätee tässäkin tapauksessa. Suomessa tämä mun asunto olisi motelli, mutta täällä se on hotelli, Selin naurahtaa.

Selin neuvottelee parasta aikaa sopimuksesta perinteikkään Puolan liigaseura GKS Katowicen kanssa. 

– Joskus täytyy opiskella ja mennä ihmisten töihin, mutta vielä en ollut valmis lopettamaan. Jossain ulkomailla pelaan ensi kauden ja todennäköisesti se on täällä, Selin sanoo.

Lue Selinin kokemuksia puolalaisesta kiekkokulttuurista keskiviikon Länsi-Suomesta.