Senttereistä kova pula Suomessa

Kotimaisista huippusenttereistä on enemmän kuin iso pula, sanoi Lukon päävalmentaja Risto Dufva eilen.

Siinä tuli samalla selitys sille, miksi Lukko pestasi Aki Uusikartanon.

– Jos mestarijoukkueen kakkossentteri on halukas tulemaan meille, niin tervetuloa, sanoi Dufva.

Uusikartano, 35, pelasi Lukossa yhden kauden jo 2000-luvun alussa. Silloin hän teki runkosarjassa sattumalta ihan samat pisteet kuin Ässissä nyt: 11+10.

Jos Uusikartano pitäisi kuvata yhdellä sanalla se voisi olla luotettava.

Hän ei voita Lukon pistepörssiä. Tuskin häikäisee muutenkaan. Yhtä varmaa on, ettei hän myöskään petä. Hyvin peliä lukeva Uusikartano on ns. kahden suunnan sentteri, jos joku.

Uusikartano on pelannut vähintään yhden kauden joka toisessa SM-liigan seurassa (Pelicansissa tosin Mestiksessä). Ulkomaankeikkoja turkulainen ei ole tehnyt. Myös maajoukkue-edustukset puuttuvat.

– Otin yhteyttä Lukkoon ja aika pian selvisi, että tavoitteemme ovat yhtenäiset. Lukko kokoaa kokenutta joukkuetta, jolla on vain yksi tavoite eli mestaruus ja sen vähempään en tyydy minäkään, Uusikartano kertoi.

Engren Vehasen seuraksi Prahaan

Lev Praha lähtee KHL-kauteen raumalaisella maalivahtikaksikolla, sillä Atte Engren solmi seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Aiemmin Lev Praha pestasi veskarikseen Petri Vehasen.

Vehanen ja Engren olivat samaan aikaan Lukossa 2007–08. Tuolloin Vehanen pelasi 55 ottelua, Engren vain yhden. Siitä lähtien Engren on pelannut Tepsissä ja Milwaukeessa (AHL). Hän oli myös Leijonien kolmosvahti MM-kisoissa.