Setänen avasi voittotilinsä ja moni maalitilinsä, kun Lukko haki pisteet Kouvolasta: "Tämä oli todella iso voitto meille"

Rauman Lukosta tuli liigakauden ensimmäinen joukkue, joka haki täyden pistepotin KooKoon vieraana Kouvolasta. Loppulukemat kirjattiin 1-4 (1-0, 0-1, 0-3).

Lukon pukukopissa oli kauden neljännen voiton jälkeen erityisen iloisia ilmeitä.

Maalivahti Oskari Setänen otti 20 torjunnalla kauden ensimmäisen voittonsa kuudennessa ottelussaan. Aiemmat kolme voittoa Lukolle oli torjunut Lassi Lehtinen.

Hyökkääjät Tapio Laakso, Aaro Vidgren ja Eetu Koivistoinen taas viimeistelivät kauden ensimmäiset maalinsa.

– Tämä oli todella iso voitto meille, ja tunnelmat olivat kopissa sen mukaiset.

– Ei tämä tänäänkään helpomman kautta tullut. Otimme vähän huonoja jäähyjä siinä ensimmäisessä erässä, Lukon voittomaalin iskenyt Tapio Laakso totesi ottelun jälkeen.

Lukon tärkeän tasoitusmaalin toisen erän lopulla iski Brandon DeFazio vastahyökkäyksen päätteeksi.

Hetkeä aiemmin KooKoon Malte Strömwallin toinen maali oli hylätty maalivahdin häirintänä, kun ruotsalaistykki leipoi jo Setäsen suojuoksissa olleen kiekon maaliin.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta käytti haasto-oikeuttaan jälleen onnistuneesti, kuten viime kaudellakin Kouvolassa.

– ”Osku” pelasi hienon pelin. Hän piti meitä juuri niillä vaikeilla hetkillä pystyssä, Laakso kehaisi maalivahtiaan.

Lukko kohtaa jo torstaina kotijäällään HPK:n. Asetelma on erikoinen, sillä raumalaiset yöpyivät Riihimäellä ja tulevat kotipeliinsä suoraan reissusta.

Raumalla odottaa tosin tuoreita miehiä, sillä puolustajat Janne Niskala ja Simo-Pekka Riikola eivät olleet matkassa ollenkaan.

Lukon kotisivuilla kerrottiin kaksikon saaneen lepovuoron, kun Mark Auk ja Tarmo Reunanen nousivat tuoreina miehinä pelaavaan pakistoon.