Setänen hallitsee A-nuorten alakertaa johtajan elkein

– Nyt yritystä, vetoja tulee koko ajan ykkössektorilta!


Lukon A-nuorten maalivahdin Oskari Setäsen huuto kuuluu hyvin Äijänsuon katsomoon, kun Lukko pelaa toista erään TPS:ää vastaan. Ja kovaäänisiä ohjeita satelee tasaisesti ottelun aikana muutenkin.


Eivät auttaneet Setäsen huudot eivätkä 41 koppiakaan, kun TPS vei dramaattisen lopun jälkeen voiton 4–3 (1–1, 0–0, 3–2).


– Olen kuitenkin pelannut A-nuorten pelejä enemmän kuin moni muu joukkueessa. Minun tehtäväni on vähän huutaakin, ei siitä kukaan nokkiinsa ota, Setänen tuumii pelin jälkeen.


– Olen aina ollut aika äänekäs, enkä usko, että minusta ikinä tuleekaan Petri Vehasen kaltaista jäämiestä, 18-vuotias veskari kuittaa.


Honkaheimo
muistaa kuittailla


Setänen pääsi viime kaudella ensimmäistä kertaa tuuraajaksi Lukon edustusjoukkueen treeneihin. Hän päätti näyttää taitonsa ja venytti räpylänsä kunnolla lepsuun lämmittelykutiin.
Sen jälkeen Setänen onkin saanut kuunnella asiasta esimerkiksi Otto Honkaheimon vinoilua.


Tällä kaudella Setänen on vieraillut ”ison Lukon” kopissa useammin. Hän pääsi liigapeliin Ässiä vastaan jo luukulle asti.


– Hienoa nähdä miten ammattijätkät hoitavat sen päivittäisen jutun. Siinä näkee mitä pitää itse tehdä, että pystyy vakiinnuttamaan paikan liigassa.


Setästä kiusanneet polvivaivat on nyt selätetty ja molari johdattaa Lukon A-nuoria kohti kevään ratkaisupelejä.


– On pelaaminen ollut paljon mielekkäämpää kuin viime kaudella, kun olimme putoamisviivan alapuolella. Meillä on kasassa sellainen porukka, että minullakin olisi ensimmäistä kertaa mahdollisuus kokea Raumalla kunnon pudotuspelihuumaa.  


Lue torstain Länsi-Suomesta, missä Lukon täytyy parantaa, jotta pudotuspelihaave toteutuu. Tuhdissa sivun A-junnupaketissa tiukkaa asiaa myös nuorten SM-liigan oudosta sarjaohjelmasta.