Setänen kaatoi torjunnoillaan ison punaisen Stadin perjantai-illassa - "Yksi peli täällä vastaa kolmea tai neljää maakunnassa"

HIFK 0, Satakunta 6.

Keskiviikkona Ässät kävi hakemassa Helsingistä täyden pistepotin ja perjantaina saman teki Lukko maalein 0-2 (0-0, 0-0, 0-2).

Pekka Virralle stadilaisten kaatamisesta alkaa tulla jo hyvä tapa, sillä hänen valmennuksessaan Lukko otti jo viidennen peräkkäisen voiton HIFK:sta.

Kaiken lisäksi voitoista kolme on tullut nollapelillä.

- Tämä paikka sytyttää. Se on do or die. Olen aina sanonut, että yksi peli täällä vastaa kolmea tai neljää maakunnassa, Virta tokaisi.

Perinteistä alkaa olla sekin, että HIFK saa haastettua Lukolta maalin pois. Kun joukkueet kohtasivat Raumalla, Justin Danforthin osuma hylättiin tilannehuoneen tarkistuksen jälkeen.

Perjantaina saman kohtalon koki Arttu Ilomäen maalii.

- Nyt se meni oikein. Haasto tuli heti eikä juuri ennen kuin kiekko tippuu seuraavan kerran jäähän, Virta totesi.

Tilanteessa Ilomäki kiersi maalin, HIFK:n maalivahti Markus Ruusu kaatui ja Ilomäki pääsi ampumaan kiekon auki jääneeseen maaliin.

Kattokameran hidastuskuvat paljastivat, että maalivahdinalueella olleen Aaro Vidgrenin maila osui Ruusun luistimeen.

Tuomio julkistettiin suuren maailman tyyliin. Päätuomari Jari Levonen veti luurit päähänsä ja ilmoitti ratkaisun koko Nordenskiöldinkadun jäähallille.

- Kuulemma tarkistus kesti sen takia niin kauan, että tilannehuoneessa katsottiin ensin väärää nauhaa. Mutta en mä protestoi, Virta painotti.

Lukko ei maalin menettämisestä häkeltynyt vaan painoi kaksi minuuttia myöhemmin kiekon verkkoon tavalla, jota kukaan ei voinut kyseenalaistaa.

Eetu Koivistoinen pääsi etenemään parhaalle maalintekopaikalle ja veti napakan rannelaukauksen ohi Ruusun.

Pelin lopussa HIFK haki tasoitusta ilman maalivahtia. Se ei onnistunut, vaan kiekko päätyi Lukko-pakki Jakub Krejcikin kautta kotijoukkueen tyhjään maaliin.

- Mikäs sen hienompaa kuin kaataa iso punainen Stadin perjantai-illassa, Setänen herkutteli.