Setänen palasi maaliin, torjui rankkarin ja voiton

Aika tarkalleen kolme kuukautta sitten Oskari Setänen pelkäsi kautensa olevan ohi. Lukon edustusjoukkueen harjoituksissa muljahtanut polvilumpio veisi vanhojen kokemusten mukaan veskarin leikkauspöydälle.

Ei kuitenkaan vienyt. Ortopedi Janne Sarimon tuomio oli, että polvi olisi kuntoutettavissa pelikuntoon vielä täksi kaudeksi. Alkoi kolme kuukauden treenirääkki, jonka kiitos seisoi eilisessä Lukon A-juniorien 3–1 (1–0, 1–1, 1–0) -voitossa KalPasta.

Setänen torjui ottelussa 26 laukausta, joiden joukkoon mahtui KalPan rangaistuslaukaus.

– Loppujen lopuksi aika helppo peli. Viimeisessä erässä tilanteita tuli vähän enemmän. Joukkue pelasi johtoasemassa fiksusti. Tosin maaleja olisi voitu tehdä enemmän, Setänen totesi.

Lukosta osuivat Jere Rantala, Jesse Huhtala (1+2) ja sarjan maaliennätystä lähestyvä Niklas Näppi. Edustusjoukkueesta pelituntumaa hakemassa ollut Aleksi Saarela syötti Lukon ensimmäisen maalin.

Siinä missä Saarela hamuaa peliaikaa vielä edustusjoukkueesta, Setänen suunnittelee nousevansa pienempiä portaita.

– Koen, ettei mun ole mitään järkeä olla kolme kuukautta pelaamatta ja kuntouttaa itseäni sitä varten, että istun luukulla. Ryan (Zapolski) on kuitenkin pelannut niin hyvin, että pelaa jatkossakin varmasti suurimman osan peleistä, Setänen totesi.

Lisäksi Setäsen loukkaantumisen takia Lukko hankki Zapolskin kakkosmiehiksi Simon Nielsenin.

Setänen on sunnuntain Ilves-pelin ja todennäköisesti ensi viikon Lukon A-juniorien mukana. Sen jälkeen tilannetta katsotaan uudelleen.

– Pari kuukautta on treenattu todella kovaa "Ripan" (fysiikkavalmentaja Risto Rosendahl) kanssa. Fyysisesti olen parhaassa kunnossa, mitä ikinä. Sen tuntee jäälläkin.

– Jos kiekot tarttuvat, niin Mestis kiinnostaisi kovasti, Setänen vinkkasi.