Setäsen torjunnat Lukon vierasvoiton takuuna - "Hän on antanut meille mahdollisuuden voittaa"

Lukko kukisti Pelicansin voittolaukauskilpailun kautta.

Maalivahti Oskari Setäsen torjunnat ja ruotsalaispuolustaja Robin Pressin veivit olivat avainasemassa, kun Lukko haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Lahdesta.

Raumalaiset joutuivat tekemään hommia pitkän kaavan kautta, sillä puhtaan pelin sarjakärki Pelicans taipui vasta voittolaukauskilpailun kautta.

Voittonumerot keskiviikon kamppailussa olivat sinikeltaisille lopulta 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 0–1).

Setänen torjui ottelussa 35 kertaa ja pysäytti kaikki Pelicansin yritykset voittolaukauskisassa. Siinä lisäpisteen ja voiton ratkaisi isot minuutit illan aikana luutinut Press.

– Oli aika kova taistelu, mutta saatiin kairattua kaksi pinnaa, Lukon avausmaalin viimeistellyt hyökkääjä Jonne Tammela henkäisi.

Hän punnersi kiekon maaliin toisen erän alussa. Maalintekomahdollisuus avautui Mikko Petmanin väkevän kulmapelin ansiosta, ja lopulta irtokiekkoon käsiksi päässyt Tammela pystyi ohittamaan maalivahti Tomi Karhusen.

Tammelan osuma oli toisen erän ainut, vaikka Pelicans pystyi järjestelemään varsinkin erän lopulla lukuisia maalintekopaikkoja. Ne kuitenkin kilpistyivät kerta toisensa jälkeen Setäsen torjuntoihin.

Päätöserän alussa Pelicans tuli tasoihin, kun alkukauden tutkapari löysi jälleen toisensa. Unkarilainen syöttökone Janos Hari passasi päädystä taaksepäin, ja Juhamatti Aaltonen kumautti kovan lämärin ylänurkkaan. Osuma oli Aaltoselle kauden kolmas.

Kolmannessa erässä lahtelaiset painoivat rajusti päälle, mutta Setänen ei enää suostunut antautumaan, joten varsinainen peliaika päätettiin tasanumeroissa.

Jatkoajalla Pelicans sai ylivoimamahdollisuuden, kun Justin Danforth otti kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Raumalaiset kuitenkin kestivät Setäsen johdolla, joten ratkaisu piti hakea voittolaukauskilpailusta asti.

– "Osku" on mun mielestäni ollut tosi hyvä. Ei pelkästään tänään, vaan kaikissa näissä alkukauden kolmessa pelissä. Hän on antanut meille mahdollisuuden voittaa, Tammela kehaisi.

Lahti on perinteisesti ollut hankala paikka pelata Lukolle, mutta myös Jonne Tammelalle.

– Ainakin mitä mä olen tällä pelannut, niin tämä on C-junnuista asti ollut vaikea. Tavallaan täällä on tosi mukava pelata, kun haluaa niin perkeleesti voittaa, kun tietää mikä kulttuuri täällä on kotijoukkuetta ja vierasjoukkuetta kohtaan, hän totesi.

– Mun mielestäni tämä ei ole koskaan ollut helppo paikka hakea pisteitä, joten siksi olen tosi tyytyväinen, vaikka meidän esityksemme ei mitenkään paras mahdollinen ollutkaan.

Lukon kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla, kun vierasjoukkueeksi Äijänsuolle saapuu Tampereen Tappara.