Seura vahvisti: Westerholmit palaavat Lukosta Ruotsiin

Pathrik Westerholmin (A rinnassa) tarjoilusta sai nauttia Lukossa muun muassa Jonne Tammela. Kuva: Juha Sinisalo

Lukossa tällä kaudella pelanneet kaksoisveljet Pathrik ja Ponthus Westerholm palaavat jääkiekkoilemaan Ruotsiin. Heidän uusi seuransa Malmö Redhawks tiedotti kolmevuotisista sopimuksista torstaina.

Westerholmien paluu Malmöön oli jo yleisesti tiedossa.

Sydsvenskan-lehti uutisoi Malmön avoimesta kiinnostuksesta helmikuussa, Expressen kirjoitti paluusta maaliskuun alussa ja Länsi-Suomikin vahvisti asian omista lähteistään torstain (26.3.) lehdessä.

Tammikuussa 28 vuotta täyttäneet Westerholmit edustivat Redhawksia jo vuosina 2008–2012.

– On hauskaa palata takaisin Malmöön. Odotan innolla, että kesäharjoittelu alkaa ja tapaamme kaikki uudet joukkuetoverit. Yhdessä jatkamme sitä rakentamista, mitä seura on tähän mennessä tehnyt ja pyrimme ottamaan paikkamme huipulta, Pathrik Westerholm sanoi Redhawksin nettisivuilla.

Frölundassa kaudella 2018–19 voitetun tuplamestaruuden jälkeen Westerholmit siirtyivät Lukkoon. He olivat Justin Danforthin jälkeen raumalaisjoukkueen tehokkaimpia pistemiehiä.

Ponthus kirjautti 59 ottelussa 23+19=42 tehopistettä, alkukauden loukkaantuneena ollut Pathrik 52 ottelussa 14+23=37 pistettä.

– Viime kaudella sain testata jotain uutta Suomessa pelatessani, mutta odotan nyt innolla jälleen SHL-jääkiekon pelaamista. Viihdyin viime kerralla todella hyvin sekä kaupungissa että seurassa, Ponthus Westerholm sanoi.

Redhawksin urheilujohtaja Patrik Sylvegård kuvailee seuran saavan Pathrikissa luisteluvoimaisen ja työteliään sentterin. Ponthuksessa hän näkee maalintekijän, joka on kehittynyt paljon viime kausina.

Lukossa valmentaja Pekka Virta näki lopulta saavansa veljeksistä parhaan irti erillään, mutta Malmössä he ovat jälleen palaamassa yhteen.

– Veljekset muodostavat melkein kokonaisen ketjun yhdessä, Sylvegård sanoi.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Joukkueen kasaaminen on jäissä, sanoo Lukon urheilujohtaja: "Kaikki riippuu siitä, minkä verran on liitua, jolla piirtää"

Ruotsalaislehti: Paluu Malmöön kiinnostaa Westerholmin veljeksiä

Vain tilaajille Expressen: Lukko menettää Westerholmin veljekset Malmö Redhawksille

Vain tilaajille VIDEO: Lukon valmentaja kertoi Westerholmien kentän piristyneen palaverien kautta: "Toivomisjääkiekko heitetiin romukoppaan ja työjääkiekko tuli takaisin"