Seuraikoni Virtanen JYPin A-junnujen valmennukseen

Pitkän taipaleen JYPissä taivaltanut Antti Virtanen palaa hurrikaanipaitoihin. Virtanen ottaa vastuulleeen seuran A-nuoret. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPin seuraikoni Antti Virtanen, 41, liittyy yhden kauden sopimuksella JYPin A-nuorten valmennustiimiin. 

Virtasen alkuperäinen suunnitelma oli valmentaa pelikausi 2018-2019 Turussa ja TuTon A -junioreissa. JYP -vaihtoehto tuli  tarjolle vasta toukokuun loppupuoliskolla.

"Hyvässä yhteistyössä TuTon kanssa JYP onnistui ratkaisemaan tämän tilanteen siten, että ”Vemmu” saa valmentaa lähellä kotiaan ja perhettään Jyväskylässä. JYP kiittää tästä mahdollisuudesta TuToa", JYPin tiedotteessa kiitellään.

JYPin A -nuorten päävalmentajana toimii Jaakko Heikkilä.

Juonikas Virtanen pelasi JYPin paidassatäydet kymmenen liigakautta, yhteensä 548 ottelua runkosarjaa sekä 52 playoffs -ottelua. Liigassa pisteitä JYPin paidassa syntyi upeat 151+222=373, runkosarja ja playoffsit mukaan lukien.

– Valmentajana olen vasta alkuaskelia ottamassa, mutta otan tämän mahdollisuuden tosissani. JYPin A -nuorten joukkue tarjoaa mielestäni hyvän ympäristön sekä pelaajan että myös valmentajan kehittymiselle. Jääkiekko ja joukkue-elämän upea tunne eivät koskaan poistuneet sydämestäni, vaikka peliurani päättyikin jo muutama vuosi sitten”, Virtanen kommentoi pestiään.

Virtanen voitti JYPissä Suomen mestaruuden kaudella 2008–2009.

Kausi oli myös pelaajan koko uran tehokkain liigakausi. Runkosarjassa syntyi 53 tehopistettä ja playoffseissakin komeat 11 tehopistettä, joilla hän oli joukkueen tehokkain playoffs -pelaaja yhdessä "VIP-ketjunsa" ketjukavereiden Tuomas Pihlmanin ja Jarkko Immosen kansa.

Virtanen aateloitiin JYPIn ”Hall of fameen” ensimmäisten kuuden henkilön joukossa helmikuussa 2018.
 

Lisää aiheesta

JYP ja Kärpät välttivät ruotsalaiset – HIFK sai Bolzanon CHL:n lohkoarvonnassa

Jälleen yksi hyppy yksilölajeista lätkään – uintivalmentaja Malvela JYPin tiimiin

Yllätys, joka ei ollut yllätys – JYP pestasi uuden päävalmentajan omista A-nuorista