Sinikeltaisia biisejä

Tätä kirjoitettaessa oli vielä edessä semifinaalisarjan Tappara – Lukko kolmas kohtaaminen, pelipaikkana Hakametsä, ja tänään lauantaina joukkueet pelaavat taasen Tuhtituvassa. Toivottavasti Lukko napsi eilen ja napsii myös tänään voiton, jotta pelit jatkuisivat ensi viikollakin.

HHH

Kiekkokevät on näkynyt sinikeltaisin värein myös ympäri kaupunkia. Lippuja ja banderolleja on ripustettu sinne tänne. Ja hyvä niin. Väriä saa ja pitääkin tunnustaa. Täytynee itsekin kaivaa esiin vuoden 1988 fanipaita ”Anzu 63”.

HHH

Tällä viikolla julkaistiin jälleen uusi Rauman Lukon kannatuslaulu Päätyyn asti. Asialla on metalliyhtye Selkäsauna. Kelpo meininkiä, ei siinä mitään.

Julkaisu pisti muistelemaan, mitä kaikkia Lukko-biisejä sitä onkaan tehty. Nämä tulivat nyt ainakin mieleen:

Jukka Koiviston Lukko-laulu ja perspuolella vinyylisinkkua voittolaulu Nämäp poikki o vast (sanat Bertil Blomqvist ) vuodelta 1984. Lukko-laulun musapuolesta vastasivat kahteen pekkaan itse Koivisto ja Lehtimäen Kari eli Kunu. Tämä on kaikessa junttiudessaan edelleen täyttä rautaa.

Vuonna 2010 taisi tulla kaksikin biisiä. Ensinnäkin mystisen Valovuosi-kokoonpanon dancehirvitys Kettu kuittaa ja toisensorttinen, mutta ei sen parempi Matti Helimon Lukko voittoon. Olkoonkin, että Helimo on kuulua kiekkosukua ja levylle saatiin taustakuoroon liuta sinikeltaisia kiekkolegendoja, niin eipä henkilökohtaisesti napannut.

Vuotta myöhemmin tuli sitten Vitosketjun Pelipäivä. Se homma taas toimi, vaikka sopassa oli useampiakin tekijöitä. Oman mausteensa tuo levytykseen tietenkin Risto Leinon selostushehkutukset.

HHH

Ihan varsinaisia kannatusbiisejä eivät ole seuraavat, mutta ansaitsevat tulla kuitenkin mainituksi tässä yhteydessä. Raumalainen laulaja ja lauluntekijä Rauno Tuuna teki jo vuonna 1980 laulun Lukko, Lukko.

Osittain raumalainen Finlanders, suosittu tanssiorkesteri, innostui tekemään reippaan Hei Hei Hei (nyt me juhlitaan) kappaleen, joka äänitettiin silloin Raumalla sijaitsevassa FLD-studiossa vuonna 1996. Taustakööriin kerättiin silloiset lukkolaiset Tommi Turunen , Riku Kallioniemi , Kalle Sahlstedt , Veli-Pekka Ahonen , Jani Uski , Jonni Vauhkonen ja

Sakari Palsola

. Biisi oli lähtöisin

Lammelan Jussilta

.

HHH

Vielä pätkähti päähän sellainen biisi, jossa laulettiin ”ei Lukkoa aukaista, ei laukaista, se kiinni on”. Kyseistä laulua ei kuitenkaan netistä mistään virallisista tiedostoista löydy, joten lienee hyvinkin mahdollista, että tästä ei ole tehty mitään virallista levya, vaan Jukka Koivisto on tehnyt sen pelkästään jäähallikäyttöön.

Jos joku tietää asiasta enemmän, valistakoon miestä hallin nurkalla.

HHH

Rallatellaan nyt näitä lauluja heilutellen sinikeltaisia tekstiilejä ja mennään kohti kirkasta kevättä!