Sitkeä vastustaja ei päästänyt Lukkoa helpolla CHL-pudotuspelissä – "Kaikki varmasti näkivät, että yritimme tosissamme"

HC Innsbruck ei hevillä luovuttanut ottelussa, jossa Lukko oli ylivoimainen. Raumalaiset etenivät CHL:ssä kahdeksan joukkoon.

Ihan joka ilta ei näe niin epätasaista jääkiekko-ottelua, joka keskiviikkona Äijänsuolla nähtiin. Vielä harvemmin niin epätasainen ottelu päätttyy sellaisiin lukemiin, joihin se tällä kertaa päättyi.

Lukko vei itävaltalaista HC Innsbruckia aivan mielin määrin CHL:n ensimmäisen kierroksen ratkaisevassa pudotuspeliottelussa, mutta ottelu päättyi varsinaisella peliajalla lukemiin 1–1 (1–0, 0–0, 0–1).

Kun ensimmäinenkin ottelu oli päättynyt tasan 2–2, oli edessä 10 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla kolmella kolmea vastaan.

Jatkoajalla ratkaisun iski nopeasti Lukon Tarmo Reunanen komealla rannelaukauksella. Jatkoaika päättyi jo 19 sekunnin kohdalla, ja Lukko eteni ottelusarjasta jatkoon.

Lukko oli samalla ainoa suomalaisjoukkue, joka eteni CHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle eli kahdeksan parhaan joukkoon.

– Kaikki paikalla olleet ja kotikatsomoissa peliä katsoneet varmasti näkivät, että yritimme tosisamme. Ainoa mikä jäi puuttumaan oli maalinteko, Reunanen sanoi.

– Vastustajan maalivahti otti hienoja torjuntoja, mutta onneksi Daniel Lebedeff otti meille myös, kun niitä tarvittiin. Voitto on se, mikä näissä pleijareissa merkitsee.

Räväkkä alku – maali jo minuutin kohdilla

Lukko sai otteluun räväkän alun. Ykköskentällinen sai luotua muutaman maalipaikan jo ensimmäisessä vaihdossa.Sen perään kentälle tullut kakkoskentällinen sitten jo venyttelikin maaliverkkoa.

Ruotsalaislaituri Ponthus Westerholm pääsi Jakob Stenqvistin viivakutiin väliin ja ohjasi kiekon maaliin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Pathrik Westerholm, joten osuma syntyi täysin ruotsalaisvoimin. Lukko siirtyi ottelussa 1–0- ja ottelusarjassa 3–2-johtoon, kun peliä oli ehtinyt kulua vain 1.09.

Lukko hallitsi avauserän ensimmäisiä minuutteja muutenkin mielin määrin. Valkopaitaisella vierasjoukkueella oli vaikeuksia päästä edes hyökkäysalueelleen.

Innsbruckin maalilla Evan Buitenhuis joutui muutamaan otteseen pitämään joukkuettaan pystyssä. Etenkin erän ensimmäisessä ylivoimapelissään Lukko sai muutamia vaarallisia paikkoja. Ylivoiman jälkeen puolustaja Matthew Abt kilautti tolppaakin.

Lukko sai hyviä paikkoja alivoimallakin

Toisessa erässä Lukon kova tahti ei hellittänyt. Pathrik Westerholm oli läpiajossa jo ensimmäisellä minuutilla, mutta ei onnistunut kasvattamaan raumalaisten johtoa. Lukko sai pyörittää ylivoimaa kahdestikin erän alkupuolella, mutta tulosta ei syntynyt. Buitenhuis joutui tekemään pari haamupelastustakin.

Lukon ylivoimaista peliotetta alleviivasi Innsbruckin saama ylivoimapeli. Sen aikana alivoimalla pelannut Lukko sai paremmat maalipaikat kuin vastustajansa.

Kaikesta huolimatta toinen erä pelattiin maalittomana, ja kolmanteen erään jäi rutkasti panosta ja jännitettävää.

Jännitys tiivistyi, kun lisämaaleja ei tullut...

Kolmanteen erään innsbruckilaiset yrittivätkin iskeä heti alkuun kovaa. Lukko ei vähästä hätkähtänyt, vaan jatkoi itsekin siitä, mihin kahdessa ensimmäisessä erässä jäi. Raumalaisten luistelu oli myrkkyä Innsbruckille, joka loi ottelussa maalipaikkansa satunnaisilla vastahyökkäyksillä.

Erän loppua kohden kävi selväksi, että jännityksen aihetta toi ainostaan Lukon yhden maalin johto. Kestäisikö johto loppuun asti, saisiko Innsbruck tasoituksen aikaan vai iskisikö Lukko loppuniitin itävaltalaisten pyristelyille?

Jälkimmäinen vaihtoehdoista oli moneen otteeseen lähellä. Pathrik Westerholm laukoi Lukolle yhden tolppaosuman lisää.Lukon pelaajien elekielessä ilmeni pientä turhautumistakin. Esimerkiksi Tuukka Tieksola hakkasi mailaansa sekä jäähän että vaihtoaition seinään, kun hän oli laukonut kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksessä limpun Buitenhuisin syliin.

...sitten kävi niin, kuten monesti käy

Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua jännitys tiivistyi entisestään. Innsbruck sai ylivoiman, kun Joonas Järvinen passitettiin koukkaamisesta boksiin.

Sitten tapahtui se, mitä epätasaissa otteluissa joskus tapahtuu. Altavastaajana ollut joukkue tekee pomppumaalin. Malliesimerkki sellaisesta oli Innsbruckin 1–1-tasoitus, jossa pakin laukoma viivakuti pomppasi jostain sisään. Maalintekijäksi merkattiin Nick Albano.

Reunasen rannelaukaus Julius Mattilan syötöstä päästi raumalaiset lopulta pälkähästä. Syöttömerkinnän sai myös Sebastian Repo.

– Tuntui kyllä hyvältä. Jäi vähän kaivelemaan, kun kolmannessa erässä pääsin yrittämään Tieksolan hyvästä syötöstä, mutta maalivahti oli siinä parempi.

Lukon jatkoonpääsyä ei ollut todistamassa kovin suurilukuinen yleisö. Katsojia oli 1 602.