SK: Arto Heiskanen on kuollut

Arto Heiskanen kuuluu Ässien legendoihin. Kuva: Länsi-Suomen arkisto.

Entinen jääkiekkoliigan tehohyökkääjä Arto Heiskanen on kuollut, uutisoi Satakunnan Kansa.

Heiskanen oli kuollessaan 59-vuotias. Hän sairasti paksusuolensyöpää.

Heiskanen pelasi SM-liigaa Porin Ässissä ja Rauman Lukossa. Lukkoa Heiskanen edusti kaudet 1986–89 ja juhli Raumalla SM-hopeaa 1988.

Hän teki 434 SM-liigan runkosarjaottelussa 182+137=319 tehopistettä. Mies muistetaan muun muassa vihaisesta rannelaukauksestaan.

Heiskanen kuolinuutisen vahvisti Satakunnan Kansalle Veli-Pekka Ketola, joka oli puhunut Heiskasen kanssa puhelimessa vielä noin vuorokausi ennen kuolemaa.

– En olisi sen puhelun perusteella uskonut ikinä, että tällainen uutinen on edessä tänään. Hän kuulosti ihan hyvävointiselta ja puhuimme niitä ja näitä, Ketola kertoi.

Joulukuun lopulla Heiskanen kertoi sairaudestaan Ilta-Sanomien haastattelussa. Alkusyksystä 2022 löydetty syöpä oli hänelle suuri yllätys ja järkytys.

– No siis tilannehan on se, että ensin olen lähes päivittäin lenkkipolulla ja pärjään siellä kovakuntoisille nelikymppisille. Elän terveellisesti ja treenaan, kuten olen tehnyt koko elämäni. Sitten menee silmänräpäys, ja makaan täällä tällainen diagnoosi niskassa. Kontrasti on suoraan sanoen karmea, Heiskanen kertoi sairaalavuoteelta.

Ennusteet eivät olleet kovin positiivisia, mutta Heiskanen viritteli vielä taisteluhenkeä ja yritti löytää positiivisuutta.

– En ole katkeroitunut, koska ei ole mitään, mille olisin katkera. Elämä vain menee joskus toisin kuin on itse käsikirjoittanut. Tein kaikkeni, jottei näin kävisi enkä ole tehnyt mitään väärin, vaikkei se riittänytkään.

Yksi Heiskasen ennätys jäänee elämään ikuisesti. Kaudella 1989–90 Ässät haki vauhtia 1. divisioonasta, ja Heiskanen teki 44 runkosarjaotteluun 58+52=110 tehopistettä.