Slovakkijärkäleen pommit puhuttavat ja pelottavat

Nyt on Lukossa pelaaja, jonpa pommit pelottavat SM-liigan pukukopeissa kautta maan. Milan Jurcina on pelaaja, josta vastustajien valmentajat taatusti puhuvat ottelupalavereissaan ennen Lukon kohtaamista.

Uskomattoman kova lyöntilaukaus.

Siinä kuvaus, joka 115-kiloiseen järkälejääkiekkoilijaan liitetään pelaajaesittelyissä.

29-vuotias Slovakian maajoukkuepuolustaja on aloittanut Lukossa sellaisella paukkeella, että harvoin on nähty. Kahdeksassa ottelussaan hän on tehnyt jo viisi maalia.

Jurcinasta on hyvää vauhtia tulossa tanskalaisten vahvistusten kaltainen yleisönsuosikki, jonka lyhyt Lukko-visiitti muistetaan vuosien päästäkin. Samalla tavalla kuin Dwayne Rolosonin ja Hal Gillin Lukon keikka.

Viimeksi maanantaina Jurcinan hirmupommi ratkaisi Lukolle voiton Espoossa. Voittomaalin Jurcina täräytti myös TPS-ottelussa.

Kaikki maalit ovat syntyneet suorilla laukauksilla varsin kaukaa. Se on nykyisin harvinaista. Juuri siksi Jurcina tekee vastustajien pelaamisen hankalaksi. Jos alivoimalla keskittää kaiken huomionsa siihen, ettei Jurcina pääse ampumaan, jää tilaa muille lukkolaisille.

Kuten

Justin Azevedolle

.

Vain 170-senttinen kanadalaissentteri näyttää tosi pieneltä Jurcinan rinnalla. Mutta pelitaitojaan hänen ei tarvitse hävetä. Azevedo ei kalpene kenenkään rinnalla SM-liigassa.

Azevedo kisaa pörssivoitosta

Vielä syksyllä toiset epäilivät pärjääkö pikkumies. Turhaan, olihan 24-vuotias hyökkääjä takonut monta kautta pisteitä farmiliiga AHL:ssä, joka ei fyysisyydessä SM-liigalle häviä.

Tanskalaisten lähdettyä Azevedo oli valmis ottamaan harteilleen Lukon pelillisen liiderin roolin ja vastuun. Hän on noussut sarjan pistepörssissä jo kakkoseksi.

Sairasloma teki Strakalle hyvää?

Tästä eteenpäin Azevedo saa tulosvastuulle uuden jakajan. Kuukauden sormivamman vuoksi sivussa ollut paluumuuttaja Josef Straka - liigan pistepörssin kakkonen 2007 - tuli takaisin kokoonpanoon maanantain Blues-pelissä.

– Pelisilmä on entisellään ja mies järjesti heti maalinkin. Straka pääsi heti hyvin peliin kiinni ja kuntopuolta ajatellen tauko taisi tehdä jopa hyvää, Lukon valmentaja Juha Vuori arvioi.

– Muutama kilo on kieltämättä lähtenyt, Straka sanoi eilen naurahtaen.

– Sormi ei vielä toivu täydellisesti, mutta se on ihan riittävä jääkiekkoon, Straka kertoi.

Vehasta huhutaan taas Venäjälle

IS Veikkaaja uutisoi eilen, että Lukon maalivahti Petri Vehanen olisi palaamassa KHL:ään. Lehden tietojen mukaan Vehanen olisi saanut kaksi konkreettista tarjousta.

35-vuotiaan maalivahdin viiden vuoden sopimus Lukon kanssa antaa mahdollisuuden lähteä ulkomaille.

Vehaselta vei aikansa päästä omalle tasolleen tällä kaudella. Viime kuukausina hän on pelannut hyvin. Ässiä vastaan viime lauantaina (0-4) Lukon ykkösvahti ei ollut parhaimmillaan, mutta vastaavasti maanantaina Espoossa hän oli kentän kingi.

Vehanen ei ole esiintynyt tällä kaudella A-maajoukkueessa, mutta hän on vahvasti mukana Leijonien MM-kaavailuissa.

Tänään Äijänsuolla klo 18.30 Lukko-KalPa.


www.kiekkoareena.fi