SM-viikon tulossatoa: Raumalle sateli Suomen mestaruuksia – Euran mitalihirmun käsittämättömään kokoelmaan lisätäytettä

Jussi Wallin kävi kuittaamassa Salosta melonnan SM-mitalinsa numero 224.

SM-viikko kokosi 30.6.–3.7. Saloon yli kahdenkymmenen lajin SM-kisat. Lajeista parasta menestystä Rauman seudulle tuli melonnassa ja action airissa.

Euralaiset isä ja poika, Euran Kanoottiklubia edustava Pasi ja Saaristomeren Melojien Jussi Wallin, ottivat jälleen muutamat mestaruudet kokoelmiinsa.

Jussi Wallin, 51, laski ennen kisoja haastattelussa Olympiakomitean nettisivuilla, että hän on saavuttanut urallaan 222 SM-mitalia. Syyskuussa 80 vuotta täyttävä Pasi Wallin pystyy nokittamaan lähes 50 vuoden melontakokemuksella ja seitsemällä mastersmelonnan MM-mitalilla.

– Vesi on monipuolinen elementti, joka edustaa meille elämän jatkumista, kaksikko kuvaili kauniisti.

Salossa melottiin 3,2 kilometrin Short Track -kilpailut keskustassa Uskelanjoella ja 21 kilometrin maratonmatka Vuohensaaren vesillä.

Pasi Wallin voitti Short Trackin M80-sarjan ajalla 25.40,17 ja Jussi Wallin M50-sarjan ajalla 19.32,40. Yleisessä sarjassa Jussi Wallinin aika riitti kuudenteen sijaan.

Porin Melamajavia edustava euralaislähtöinen Emmi Puputti-Vehkalahti otti naisten yleisessä sarjassa SM-hopeaa ja voitti N35-sarjan ajalla 18.39,59. Tampereen Vihuria edustava euralainen Tanja Jantunen puolestaan otti hopeaa N35-sarjassa ja oli neljäs yleisessä sarjassa (19.37,45).

Maratonmatkalla Jussi Wallin otti M50-sarjan mestaruuden ajalla 1.45.37,16 jolla hän jäi vain kolmisenkymmentä sekuntia yleisen sarjan pronssimitalista.

Rauman Seudun Melojien konkari Veijo Simpanen nappasi M70-sarjan mestaruuden ajalla 1.53.23,67.Veijo Simpanen ei melonut Short Trackissa, eikä Pasi Wallin maratonkisassa. Tanja Jantunen joutui keskeyttämään maratonmatkan.

Raumalle taas tuli useampi mestaruus action airin SM-kisoista.

Henkilökohtaisella tasolla sarjansa voittivat Rauman Seudun Ampujien Jari Sievänen (SM Open), Verneri Bragge (SM Standard Superjunior) ja Mona Nordberg (Action Air SM Standard Lady). Standard Superjunior -sarjassa Leo Sievänen oli toinen sekä Standard Junior -sarjassa Niklas Miikkulainen oli toinen ja Karol Bucki kolmas.

Lisäksi RSA voitti Standard Super junior ja Standard Junior -joukkuekilpailut. Pronssia raumalaisjoukkue sai Combine Standard -kisasta.

SM-kilpailun johtaja Mika Vuolle sanoi Ampumaurheiluliiton nettisivuilla tapahtumaan onnistuneen melkein täydellisesti ja näkyvyyden tuovan varmasti lajille lisää harrastajia.

– Valitettavasti korona verotti viime hetkillä niin toimitsijoiden kuin urheilijoidenkin määrää, Vuolle mainitsi ainoaksi miinuspuoleksi.

SM-viikon lajien koosteet ovat katsottavissa jälkilähetyksinä Yle Areenasta. Vuonna 2023 SM-viikko järjestetään Lahdessa.

Salossa nähtiin yksi suomalaisen urheiluvuoden kovimmista suorituksista

Salon SM-viikolla nähtiin yksi koko urheiluvuoden sykähdyttävimpiä kotimaisia urheilusuorituksia.

26-vuotias Satu Lipiäinen teki todellisen uroteon voittamalla 100 kilometrin juoksun Suomen mestaruuden uudella naisten Suomen ennätyksellä.

Lipiäinen paransi ammattilaisjuoksija Noora Honkalan 100 kilometrin SE:tä 1.34 minuuttia aikaan 7.40.20. Hän jätti parasta mieskilpailijaakin yli 20 minuuttia.

Yleensä yöaikaan juostu kisa siirrettiin televisioinnin vuoksi alkamaan aamuyhdeksältä. Helle paahtoi koko päivän 25–27-asteisena.