Sotshi on ollut Jokereille iso mörkö - "Ei ainakaan takki auki lähdetä"

Olli Palola ja Pekka Jormakka ovat oppineet, ettei HK Sotshin verkkoon tehdä helpolla maaleja. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit päätti runkosarjansa torstaina vierastappioon Dinamo Riialle. Joukkueen katse oli kuitenkin kääntynyt jo lauantaina kotikaukalossa alkaviin pudotuspeleihin.

Paras seitsemästä -ottelusarja Sotshia vastaan alkaa kahdella kotiottelulla ensi lauantaina ja sunnuntaina, jonka jälkeen joukkueet matkustavat Sotshiin tiistaina ja keskiviikkona pelattaviin otteluihin. Mahdollinen viides ottelu pelataan ensi viikon perjantaina Helsingissä.

Sotshi on ollut Jokereille haastava vastustaja, sillä helsinkiläiset ovat onnistuneet voittamaan vain yhden kahdeksasta keskinäisestä kohtaamisesta. Sotshi on voittanut seitsemän edellistä kohtaamista. Pelaajat kuulivat tulevasta vastustajasta heti Dinamo-ottelun päätyttyä.

– Ei ole kyllä runkosarjassa oikein sujunut heitä vastaan, mutta sitä enemmän lähdetään yrittämään. Sillä tavalla hyvä juttu, ettei ainakaan takki auki lähdetä. Toivottavasti kaveri lähtee kuvittelemaan, että saa Jokereilta helppoja voittoja, hyökkääjä Pekka Jormakka arvioi tiedotteessa.

Jokerit keräsi runkosarjassa 103 pistettä, koko liigan kolmanneksi eniten heti Pietarin SKA:n ja Moskovan TsSKA:n jälkeen.

Jormakka oli runkosarjassa Jokereiden neljänneksi tehokkain maalintekijä 12 osumallaan (12+8) ja oli kokonaisuutena tyytyväinen helsinkiläisten runkosarjasuoritukseen.

– Koko liigan top 3-sijoitus joukkueelle on erittäin hyvä suoritus, ei siitä mihinkään pääse. Henkilökohtaisesti maaleja tuli saman verran kuin muinakin kausina, mutta ei muuten pisteitä. Toivottavasti osa niistä jäi pudotuspeleihin, Jormakka puntaroi.

– Tiedän, ettei sillä ole mitään merkitystä, kuinka paljon runkosarjassa tekee pisteitä, jos alkaa pudotuspeleissä niitä naputtamaan. Sen olen Tapparassa huomannut, Jormakka muisteli liigavuosien pudotuspelikokemuksiaan.

Lisää aiheesta

Pudotuspelimaailma sopii Jokerien tanskalaisjätille - "Tuomarit laittavat vähän pilliä sivuun ja sallivat kovemman pelin"