Sportin jukuripeikko kasvoi – Roine otti sankarin viitan

Miika Roine kasvatti kauden maalimääränsä kuuteen osumalla kahdesti Sportin verkkoon. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sport-Jukurit 3-1 (1-1, 0-1,  0-1)

1. erä: Sportin ja Jukurien välinen ottelu sai sähköisen alun, kun Jukurien Zach Budish lensi jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen isoista ovista ulos. Budishille tuomittiin 5+20 polvitaklauksesta, joka kohdistui Sportin Oskari Manniseen. Puolustaja Manninen loukkaantui pahannäköisesti, eikä hän palannut enää kentälle. Sport hyödynsi viiden minuutin ylivoiman, kun Markus Nenonen sai ronkkia kiekon maalin edustalta tupiin. Ylivoimatilanne käänsi pelin kotijoukkueelle, mutta vieraat pääsivät loppuerässä peliin mukaan yltäen aina tasoihin: Sport joutui alivoimalle Ville Saukon ottaessa kampitusjäähyn, ja Jukurien Ville Leskinen iski vieraiden illan ensimmäisen neliön keskeltä, johon Joonas Kalliola tarjoili hyvän syötön.

2. erä: Toisessa erässä molemmat joukkueet hakivat peliään, mutta hakemiseksi se usein vain jäi. Jukurit sai erän alkupuolella muutamia kelpo ralleja, ja mikkeliläisten yritys palkittiin ajassa 30:43, kun Miika Roine pääsi iskemään vieraat johtoon maalin edestä. Sport paransi erän loppua kohden luoden useampia maalintekopaikkoja, mutta Jukurit-maalivahti Sami Rajaniemi oli pelipäällä, eikä pohjalaisten viimeistely-yrityksetkään huimanneet päätä. Muun muassa Sportissa tänään debytoinut Andrew Kozek pääsi kasvotusten Rajaniemen kanssa, mutta kanadalaishyökkääjän kuti painui useamman sentin maalista ohi.

3. erä: Jukurit tuli kolmannen erän alun vahvasti nöyryyttäen isäntiä, mutta tolppaa lähemmäksi vieraat eivät päässeet. Palkinnoksi tippui kuitenkin ylivoima, josta ei kuitenkaan tullut mitään, minkä myötä kotkapaidat pääsivät takaisin peliin mukaan. Sportin takaa-ajo oli kuitenkin aneeminen, ja joukkue loi käytännössä vain yhden hyvän tasoituspaikan, mutta Nenonen epäonnistui iskemään kiekon lähietäisyydeltä reppuun. Sportin pyristely loppui pari minuuttia ennen loppua, kun Jukurien Roine iski illan toisensa tyhjään maaliin.

OHO: Sportille on syntymässä melkoinen Jukurit-peikko, sillä joukkueiden neljä viimeistä kohtaamista on mennyt mikkeliläisille. Jokainen ottelu on ollut tasainen, mutta Jukurit aina löytänyt jostain piirun verran enemmän tahtoa.

Ratkaisu: Sportilla oli mainio tilaisuus tulla tasoihin kolmannessa erässä, kun Jukurit joutui alun ylivoimansa jälkeen puolustuskannalle. Isännät olivat kuitenkin aneemisia, eikä edes ylivoima auttanut kotkapaitoja loppukirissä. Jukurit puolusti tiiviisti oman alueensa lopussa, mikä riitti tällä kertaa täyteen pistepottiin. Ratkaisuroolissa oli myös vieraiden maalivahti Rajaniemi, joka pelasi virheettömästi läpi illan.