Tulinen rannelaukaus ratkaisi – KalPan tappioputki poikki

Sport-KalPa VL. 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Lähtökohta: Vaasan Sport lähti vuoden ensimmäiseen otteluunsa tukalassa tilanteessa, kun joulun jälkeisestä kolmesta ottelusta tilille ei ollut jäänyt pisteen pistettäkään. Vierasjoukkue KalPa lähti Pohjanmaalle kahden ottelun tappioputkessa, mutta kuopiolaiset olivat kuitenkin onnistuneet ottamaan molemmista tappioistaan yhden pisteen matkaansa. Sportilla ei olisi juuri varaa ottaa takkiin, sillä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitänyt KalPa oli jo karannut 17 pisteen päähän.

1. erä: Sport tuli kotijäälleen niin kuin kotijoukkueen pitikin: vaasalaiset loivat pitkiä hyökkäysralleja ja estivät KalPan avauspelaamisen hanakalla paineistuksellaan. Sportin kova vauhti toi myös lukuisia maalintekopaikkoja joukkueelle, mutta heikko viimeistely ja KalPa-veskari Niko Hovinen takasivat sen, että avauserä mentiin maaleitta. Erik Riska ampui kerran tolppaan, ja muun muassa William Wrenn, Aleksi Ainali ja Olavi Vauhkonen pääsivät huippupaikoille, mutta ruuti oli märkää. KalPa loi avauserässä käytännössä yhden pitkän hyökkäyksen, minkä aikana syntyi parikin paikkaa, mutta kuopiolaisten laukaukset painuivat ohi. Muun muassa Tommi Jokisella oli edessään puolityhjä maali. Sport hallitsi koko 20-minuuttista, ja kotijoukkueen kassari Mika Järvinen joutuikin torjuntatöihin erässä vain kaksi kertaa.

2. erä: KalPa pääsi toisessa erässä peliin mukaan, ja joukkue onnistuikin heiluttamaan maaliverkkoa ensimmäisenä, kun Alexandre Texier ohjasi viivaroikun Järvisen selän taakse. Vieraiden epäonneksi tuomaristo tarkisti tilanteen videolta ja hylkäsi maalin korkean mailan vuoksi. Hylätyn maalin jälkeen KalPa menetti fiilistään, ja Sport otti hallinnan takaisin. Lopulta illan avausmaali meni isäntien nimiin, kun Antti Kalapudas pelasi ensiksi paikan Joel Kivirannalle, joka epäonnistui paikassaan, mutta Kalapudas seurasi tilanteen loppuun ja kiskoi irtokiekon KalPa-maaliin. Kalapudas sai heti seuraavassa vaihdossa tyhjän maalin eteensä, mutta nopeaa tullut tilanne yllätti nuoren hyökkääjän, eikä mies onnistunut lakaisemaan pikkumustaa toistamiseen häkkiin.

3. erä: KalPa tuli viimeiseen erään hyvällä draivilla, ja joukkueen yritys palkittiin ajassa 48:06, kun Kai Kantola pääsi iskemään tasoitusmaalin. Koko tilanne lähti Sport-puolustaja Niklas Nevalaisen kiekonmenetyksestä omalla alueella. Kotijoukkue ei jäänyt kuitenkaan tuleen makaamaan, vaan seuraavassa vaihdossa Jesse Paukku karkasi läpiajoon ja nosti kädet ilmaan. Tuuletus oli kuitenkin turha, sillä tuomaristo hylkäsi osuman videotarkistuksen jälkeen.

Jatkoaika: Jatkoajalla molemmat saivat omat tilanteensa, mutta sankari oli KalPan Mikko Nuutinen, jonka tulinen rannelaukaus painui Sport-maalin yläpeltiin. Nuutinen iski ratkaisun ylivoimalla Joni Tuulolan istuessa jäähypenkillä.

Lisää aiheesta

Kympin arvoinen Hovinen jatkaa KalPassa myös ensi kaudella

Sport luopuu kapteenistaan – Kaikkien aikojen jäähykärki palaa HIFK:hon

Sportille tärkeitä sopimuksia – nuoret tähdet jatkavat Vaasassa