Sport on ajautunut kriisiin – nyt oli KalPan vuoro nöyryyttää vaasalaisia

Sport-KalPa 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

1. erä: KalPa tuli vahvasti vieraskaukalossa Sportin kimppuun, ja koko erä mentiinkin vieraiden tahdissa. KalPa voitti isännät jalalla vaihdosta toiseen ja onnistui myös luomaan muutamia maalintekopaikkoja, vaikka Sport pitikin oman maalin edustansa hyvin tukossa. Vieraat kuitenkin onnistuivat iskemään illan ensimmäisensä erän lopulla, kun Alexander Ruutun viivaroikku painui Mika Järvisen selän taakse.

2. erä: KalPa jatkoi vahvaa tekemistään toisessa erässä, ja 2-0-osuma olikin lähellä erän alussa, kun Frank Gymer pelasi itsensä Sportin alivoimanelikon keskelle ja ampui tulisesti ranteella kohti Sport-maalia. Kuti painui ylärimaan, ja Sport selvisi vielä säikähdyksellä. Savolaiset loivat toisessa erässä enemmän maalintekopaikkoja kuin avauserässä, mutta KalPalla oli usein ongelmia viimeistelyssä. Muun muassa Kai Kantola pääsi kokeilemaan parhaalta etäisyydeltä kaksi kertaa, mutta sihti ei ollut kohdillaan. 2-0-maali näki kuitenkin lopulta päivänvalon, kun Kantola pelasi kiekon loistavasti maalin eteen Alexandre Texierille, jonka kädet kävivät tiuhaan tahtiin, ja hyökkääjä veivasi kiekon rystyltä maaliin.

3. erä: Voisi kuvitella, että 0-2-tappioasemassa Sport saisi isomman vaihteen silmään, mutta se jäi haaveeksi. Sport ei onnistunut luomaan kuin muutamia kunnon hyökkäyksiä, ja KalPa-maalivahti Niko Hovinen ei joutunut missään vaiheessa ongelmiin. Hovinen torjui kolmannessa erässä vain yhdeksän kertaa. KalPan Ryan Wilson iski vielä lukemiksi 0-3, kun puolustajan jäätä nuollut lyöntilaukaus painui helposti Järvisen selän taakse. Hovinen tarvitsi nollapeliin 20 torjuntaa. KalPa-kassari on nyt napannut jo kolme nollapeliä, vaikka hän on pelannut vasta neljä ottelua tällä kaudella.

Ratkaisu: KalPa oli alusta lähtien jokaisella osa-alueella Sportia edellä. Vaasalaisten peli on ollut jo pitkään huonolla tasolla, mutta Sport onnistui ottamaan tiistaina vielä yhden askeleen alaspäin. Vaikka KalPa oli hyvällä pelipäällä, johtui kuopiolaisten selkeä hallinta enemmänkin Sportin huonoudesta.

OHO: Sport on hävinnyt viimeisestä 16 ottelustaan peräti 13, ja sekös on saanut vaasalaisfanit pois tolaltaan. Sportin fanikatsomoon nousi jo ottelun alussa lakana, jossa luki "Tomek ulos", ja faniryhmä raikasi samaa lausetta koko ottelun ajan. Lakanan takana oli faniryhmä Ultras06.

Lisää aiheesta

Sport-fanit vaativat Tomek Valtoselle potkuja