Sport panostaa junioritoimintaan: tavoitteena tuottaa enemmän liigapelaajia omasta takaa

Vaasan Sportissa ollaan isojen muutosten kourissa: Runkosarjan päätyttyä seura ilmoitti, ettei neljä vuotta kotkalauman päävalmentajana toiminut Tomek Valtonen jatka tehtävässään. Tiistaina Sport tiedotti, että seuran peräsimeen hyppää Ari-Pekka Pajuluoma 1+1-vuotisella sopimuksella.

Muutoksen tuulia nähdään myös junioripuolella, johon Vaasassa halutaan jatkossa panostaa enemmän. Sport on jäänyt auttamatta jälkeen juniorityössään, ja Pohjanmaalla vaaditaankin isoja muutoksia, jotta Sport pystyisi tuottamaan enemmän liigapelaajia omasta takaa. Asian parantamiseksi Sportissa on tehty muutoksia etenkin henkilöstöpuolella.

Sport kertoo verkkosivuillaan, että se on palkannut junioripuolen urheilujohtajaksi Juhani Sarilon, joka on toiminut viimeiset kaksi kautta Mestis-seura Kokkolan Hermeksen valmennuspäällikkönä. Sarilo on espoolaislähtöinen nuori valmentaja, jolta löytyy kokemusta muun muassa Bluesin junioreista.

– Useampien hakijoiden joukosta valikoitui selkeästi koko kokonaisuuden hallitseva kaveri, joka varmasti tulee omalta osalta kehittämään sekä viemään junioritoimintaa eteenpäin, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä Sportin tiedotteessa.

Sportin juniorijoukkueiden valmennusryhmissä tapahtuu myös muutoksia. A-nuoria valmentanut Mikko Haarala ei jatka valmentamista ainakaan Sportin pääjuniori-ikäluokissa, ja hänen tilalleen astuu Olli Hällfors, joka on Sportin omia kasvatteja. Hällforsilta löytyy pitkä valmennuskokemus Sportin junioreista, ja viimeiset kaksi kautta hän on toiminut Norjan pääsarjassa pelaavan Stavanger Oilersin apuvalmentajana.

– Hällfors on ollut nyt kaksi vuotta Norjassa kasvamassa korkoa ammattilaiskiekkoilun saralla ja hän tulee takaisin selkeästi kasvaneena, kehittyneenä ja parempana valmentajana. Hän ottaa ison ruudun Sportin junioripuolen toiminnasta toimiessaan A-junioreiden päävalmentajana sekä on vastuussa myös akatemiatoiminnasta, Jämsä jatkoi.

Päävalmentajat menevät vaihtoon myös B- ja C-nuorissa: B-juniorien päävalmentajaksi tulee Kasper Vuorinen ja C-juniorien Johannes Nygård. Molemmat ovat olleet mukana aiemminkin Sportin junioritoiminnassa.

Henkilöstömuutosten lisäksi Sportissa aiotaan tehdä toimintatapamuutoksia, jotka koskevat muun muassa harjoittelumääriä.

– Kaudelle 2018-19 haluamme ottaa seuraavia askelia ja kehittää meidän junioripolkua, sekä samalla selkeästi nostaa harjoittelumääriä ja vaatimustasoa myös nuoremmissa kilpajoukkueissa

Sportin tavoitteena on, että tulevan kesän liigarinkiin nostetuista nuorista vähintään yksi lunastaisi ensi kaudeksi vakituisen paikan edustusjoukkueesta.

Lisää aiheesta

Sport vahvistaa: Ari-Pekka Pajuluoma on seuran uusi päävalmentaja

Liigan ja Sportin puheenjohtajalta melkoinen möläytys MTV:llä - pelaajia voi haalia riskilläkin, koska ainahan heistä voi sitten luopua

Sport-pomot Pohjalaisessa: Taloustilanne on tiukka – osakeantikin mahdollinen