Sport-puolustaja Manniselle pitkä huili – korvaajaksi tulee entinen huippulupaus

Oskari Manninen on muodostanut Joni Tuulolan kanssa Sportin ykköspakkiparin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sport menetti maajoukkutauon jälkeen puolustaja Oskari Mannisen sairastuvalle, ja nykyisen tiedon mukaan hänen kautensa saattaa olla jopa ohi. Manninen pelasi Sportin ykköspuolustajaparissa, joten vaasalaiset etsivät saman tien markkinoilta korvaajaa. Uutena miehenä kotkapaitaan astuu William Wrenn, jonka sopimus kattaa loppukauden.

– Tarvitsimme leveyttä puolustukseen, sillä Oskari Manninen on näillä näkymin sivussa koko loppukauden. Wrenn tuo joukkueeseen kokemusta, jämäkkyyttä ja johtajuutta. Mies on näillä näkymin askissa heti huomenna KalPaa vastaan, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo seuran tiedotteessa.

26-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja on entinen huippulupaus, joka muun muassa kipparoi Yhdysvaltain U18-maajoukkuetta vuoden 2009 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Yhdysvallat voitti tuolloin MM-kultaa Wrennin johdolla. Seuraavana kesänä 189-senttinen 95-kiloinen puolustaja varattiin NHL:ään, kun San Jose Sharks huusi miehen itselleen varaustilaisuuden toisella kierroksella.

Wrenn ei kuitenkaan saanut tililleen yhtäkään NHL-ottelua, vaan hän vietti aikansa AHL:ssä ja farmin farmissa ECHL:ssä. Hän siirtyi täksi kaudeksi AHL:stä KHL-joukkue Riian Dinamoon, mutta hän sai lähtöpassit 21 ottelun jälkeen. Jenkkipuolustaja takoi KHL:ssä vain yhden syöttöpisteen ja merkkautti plus/miinus-saldokseen -13.

Sport myös tiedotti, että Martin Bergerin lainasopimus ei jatku, ja hän suuntaa takaisin TPS:ään alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Lisää aiheesta

Jukurien kultakypärä sikaili itsensä suihkuun

Jukurien Budishille kolme peliä pannaa