Sport solmi kaksi jatkosopimusta

Ville Saukon jatkosopimuksen myötä Sportilla on jo kiinnitettynä viisi puolustajaa ensi kaudelle. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sport on käyttänyt hyökkääjä Aleksi Ainalin ja puolustaja Ville Saukon optiot. Kaksikko jatkaa Vaasassa ainakin kevääseen 2018 saakka.

Ainali saapui kesken kauden Vaasaan pelattuaan alkukauden Yhdysvalloissa yliopistosarja NCAA:ssa. Nuori keskushyökkääjä osoitti tulokaskaudellaan, että hänessä piilee iso potentiaali, ja hän onnistuikin iskemään 27 pelaamassaan ottelussa kelvolliset 11 tehopistettä.

– Ainali osoitti puolen kauden aikana potentiaalin pelata jo nyt Liigaa hyvällä tasolla, ja hän omaa kovan potentiaalin tulla vielä paljon paremmaksi pelaajaksi. Hän pystyy varmasti nousemaan jo ensi kaudella isompaan rooliin, kommentoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä seuran nettisivuilla.

Sportin oma kasvatti Saukko ei kyennyt vielä tulokaskaudellaan suurtekoihin liigassa. Puolustaja pelasi tällä kaudella 32 ottelua saalistamatta pisteitä.

– Oman kylän poika on osoittanut, kuinka kovalla työllä ja intohimolla voidaan nousta tälle tasolle. Työ ja kehitys jatkuvat myös ensi kaudella, ja Saukko heittää muille kovan haasteen kilpailussa pelipaikoista kuuden puolustajan joukossa. Hänellä on eniten kehitettävää kiekollisessa pelaamisessa, Jämsä jatkoi

Sportilla on jo kasassa 18 pelaajasopimusta ensi kaudelle.