Sport-tähti joutuu jälleen sivuun

Michael Parks on iskenyt tällä kaudella 30 ottelussa 19 tehopistettä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sport tekee tänään paluun kotijäälleen isännöiden Mikkelin Jukureita. Hallionnettomuuden vuoksi ottelua ei jouduttu siirtämään, vaikka se olikin uhkana.

Molemmat joukkueet palasivat joululomalta tapaninpäivänä. Jukurit esiintyi väkevästi Jyväskylässä, mutta joukkue kärsi 3-2-tappion jatkoajalla. Sport palasi tositoimiin Porissa poistuen takaisin Pohjanmaalle nolla pistettä taskussaan, kun Ässät otti 4-2-voiton.

Jukurit lähtee hyvistä asetelmista Vaasaan, sillä joukkue on kerännyt viimeisestä kuudesta ottelustaan 12 sarjapistettä, millä se on koko sarjan kuntopuntarin kärkipäässä. Kaiken lisäksi kotkapaidat ovat aina olleet mikkeliläisille mieluinen vastustaja, ja Jukurit onkin voittanut joukkueiden neljä viimeistä keskinäistä kohtaamista.

Molemmilla joukkueilla tilanne on sama: voittoja on tultava, mikäli pudotuspelit vielä kiinnostavat. Tämän takia Vaasassa nähdäänkin ajankohta huomioon ottaen huipputärkeä vääntö.

Kotijoukkue Sport lähtee otteluun pienin kokoonpanomuutoksin. Joukkueen tärkeimpiin hyökkääjiin kuuluva Michael Parks joutuu jälleen sivuun. Hän teki paluun tositoimiin viime ottelussa, jossa hän aloitti pelin 13. hyökkääjänä, mutta saalisti kuitenkin kymmenisen minuuttia peliaikaa. Parksin tilalle tulee tänään Sam Povorozniuk, joka on pelannut viimeksi 9. joulukuuta.

Isänniltä on Parksin lisäksi avainpelaajista sivussa Robin Salo, joka edustaa paraikaa Nuoria Leijonia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Yhdysvalloissa.

Jukurit on tehnyt hieman enemmän muutoksia kentällisiinsä. Zach Budish nousee ykkösen laitaan, Ville Leskinen tulee kakkosen laitaan ja Ilmari Pitkänen-Markku Flinck-kaksikko kolmoseen Jesper Piitulaisen seuraksi. Neloskentän muodostavat tällä kertaa Joonas Kalliola, Valtteri Hotakainen ja Janne Ritamäki.

Puolustuksesta sivuun joutuu Henri Auvinen, jonka tilalle tulee viime ottelusta sivussa ollut Keni Karalahti.

Jukurimaalissa pelaa Sami Rajaniemi, ja Sport-maalissa Mika Järvinen.

Sportin kokoonpano:

Aleksi Ainali-Antti Kalapudas-Joel Kiviranta, Joni Tuulola-William Wrenn

Tomi Körkkö-Joonas Komulainen-Olavi Vauhkonen, Markus Kankaanperä-Ari Gröndahl

Jesse Paukku-Tommi Tikka-Markus Nenonen, Niklas Nevalainen-Ville Saukko

Erik Riska-Filip Riska-Mikko Laine, Sam Povorozniuk (13. hyökkääjä)

Maalissa: Mika Järvinen (Jonathan Iilahti)

Jukurien kokoonpano:

Miika Roine-Turo Asplund-Zach Budish, Teemu Suhonen-Samuli Piipponen

Teemu Tallberg-Teemu Henritius-Ville Leskinen, Valtteri Hietanen-Antti Jaatinen

Ilmari Pitkänen-Markku Flinck-Jesper Piitulainen, Ville Hyvärinen-Keni Karalahti

Joonas Kalliola-Valtteri Hotakainen-Janne Ritamäki, Julius Vähätalo (13. hyökkääjä)

Maalissa: Sami Rajaniemi (Juhana Aho)