Sport vahvistaa: Ari-Pekka Pajuluoma on seuran uusi päävalmentaja

Vaasan Sport vahvisti tiistaina, että Ari-Pekka Pajuluoma toimii ensi kaudella seuran päävalmentajana. Sportin kausi päättyi runkosarjaan, minkä jälkeen vaasalaiset ilmoittivat saman tien, ettei Tomek Valtonen jatka seuran peräsimessä.

Sport kertoi Pajuluoman pestistä lehdistötilaisuudessaan. 41-vuotiaan valmentajan sopimus on 1+1-vuotinen. Hänen apuvalmentajinaan tulevat toimimaan Sami Tervonen ja Markku Kyllönen, jotka olivat Valtosen valmennusryhmässä tällä kaudella. Sport kartoittaa parhaillaan maalivahti- ja fysiikkavalmentajaa sekä joukkueenjohtajaa.

Pajuluoma siirtyy Sportiin Mestiksen Hermeksestä, jossa hän on toiminut päävalmentajana viime joulukuusta lähtien. Hermeksen kausi on edelleen käynnissä, kun kokkolaiset aloittavat perjantaina urakkansa Mestis-karsinnoissa, jossa se kohtaa tamperelaisen KooVeen.

Pajuluoma on toiminut aiemmin Sportin edustusjoukkueessa apuvalmentajana niin liiga- kuin Mestis-tasollakin. Pajuluoma kuului muun muassa Valtosen johtamaan valmennusryhmään kaudella 2014-15, milloin Sport pelasi ensimmäistä kauttaan liigassa. Pajuluomalta löytyy valmennuskokemusta myös Sportin junioreista.

Pelaajaurallaan Pajuluoma esiintyi Sportin riveissä Mestiksessä 215 ottelussa.

Lisää aiheesta

Sport julkaisee uuden valmentajansa nimen ensi viikolla

Sport-pomot Pohjalaisessa: Taloustilanne on tiukka – osakeantikin mahdollinen

Lauantain Pelicans-ottelu on jäämässä Tomek Valtosen viimeiseksi Sportin ruorissa