Sport varasti kaksi pistettä

Lukolla oli tänään hyvät mahdollisuudet ottaa suora voitto ja kolme pistettä plakkariin. Toisin kuitenkin kävi, kun tehottomuus vaivasi jälleen kahden hyvän ottelun jälkeen sinikeltaisia. Sport selvisi vaivoin voittolaukauskisaan asti ja nappasi lisäpisteen Jarkko Immosen onnistuttua ainoana maalinteossa. Loppulukemat kirjattiin lopulta 3-4.

- Kaksi erää pelattiin hyvin, mutta kolmannessa alettiin räiskiä kiekkoa. Päästettiin Lukko niskan päälle. Saatiin onneksi tämä orastava tappioputki poikki, virnisteli Sportin luotsi Tomek Valtonen vaasalaisten katkaistua kahdeksan ottelun mittaisen tappioputken.

Avauserän alku oli Lukolta todella vahvaa pelaamista ja Sport oli vaikeuksissa. Sitten kuin taikaiskusta Lukon pelissä tapahtui jotain kummallista ja peli kääntyi täysin Sportille. Sport pelasi hyvin ja pääsi iskemään ottelun avausmaalin, kun voittomaalinkin tehnyt Immonen laittoi kovan ja tarkan rannarin maaliin. Jerry Ahtola tasoitti pelin vielä erän puolivälissä, mutta Sport siirtyi uudelleen johtoon Henrik Koiviston lyötyä kiekon maalin kattoon.

Lukko pääsi ylivoimalle toisen erän alussa ja käytti tilaisuutensa hyväksi. Mukavaan vireeseen äitynyt Toni Koivisto runttasi irtokiekon väkisin verkkoon ja tasoitti ottelun. Sport ei kuitenkaan osumasta lannistunut, vaan siirtyi jälleen johtoon vain muutama minuutti Lukon tasoituksesta.

Päätöserässä Lukko oli hallitseva osapuoli. Paikkoja tuli kuin liukuhihnalta, mutta mistään ei tuntunut menevän sisään. Lopulta Harri Tikkasen kaaliperhonen upposi maaliin parin pompun kautta. Onnekas, mutta täysin ansaittu osuma.

- Kotimatseissa on ollut vaikeaa saada kone käyntiin, vaikka alku oli ihan hyvä. Toisessa erässä oli niin paljon maalipaikkoja, että jos ei noista laiteta sisään, niin vaikeaksi menee, tuumasi Risto Dufva.

Lukko jatkaa pelejään jo huomenna Lahdessa Pelicansin vieraana. Maalipaikat tulee käyttää huomattavasti paremmin hyväkseen, niin ei pitäisi olla mitään ongelmia, jos muuten peli on samannäköistä.

Illan tunarit

Tuomarit olivat suoraan sanottuna huonoja. Ja jos ollaan täysin rehellisiä, niin huono on vieläpä melko laimea sana kuvaamaan kaksikon työskentelyä. Dufvalla kävi pannu todella kuumana näitä herroja kohtaan ja tekstiä tuli kuin tykin suusta.

- Käsittämätöntä tuomarointia. Ahtolan kiinnipitämisjäähy ja sitten saa kuitenkin tehdä tuollaista hyökkäysalueella. Eikä siinä mitään, ei mekään oltu hyviä, mutta sitten vielä nuo naureskelee ja ovat ylimielisiä. En käsitä ollenkaan tuota naureskelua. Varsinkin tuon toisen ei pitäisi noilla maileilla, kun on pari peliä vihellettynä, paljon naureskella. Täysi tsoukki nuo tuomarit. Elvikset, tykitti Dufva.

Myös Valtonen oli samoilla linjoilla Dufvan kanssa.

- Joka vuosi tämä homma menee tähän, että saa pelata vankilasäännöillä. Pidettäisiin sitten edes sama linja läpi ottelun, kuittasi Valtonen.

Illan palkittu

Toni Koivisto sai plakaatin 600 pelatun ottelun merkiksi. Koivisto sai merkkipaalun täyteen Porissa pelatussa ottelussa.

Lukon tähdet

*** Toni Koivisto

** Jerry Ahtola

* Ville Vahalahti

Maalit

0-1 Jarkko Immonen (Antti Uitto, Juha Tarkkanen)

1-1 Jerry Ahtola (Ville Vahalahti, Janne Niskala)

1-2 Henrik Koivisto (Charles Bertrand)

2-2 Toni Koivisto YV (Teemu Nurmi, Niskala)

2-3 Tarkkanen (Teemu Tallberg, Toni Leinonen)

3-3 Harri Tikkanen (Filip Riska)

3-4 Jarkko Immonen VL